Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 5:24

Λαοθαλασσα πιστών στον Άγιο Νικόλαο οδού Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Χρήστος Λαρισαίος Με μεγάλη προσέλευση πιστών τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Νικολάου, στον πανηγυρίζοντα ναό της οδού Αχαρνών.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία προέστη ο μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο για την άδεια να λειτουργήσει σήμερα στον ναό όπου για 16 χρόνια υπηρέτησε ως διάκονος αλλά και ως προϊστάμενος έως την εκλογή του σε μητροπολίτη.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στα χαρακτριστικά του αγίου Νικολάου, όπως αυτά παρουσιάζονται στο απολυτίκιό του, Κανόνας πίστεως, εικόνα πραοτητος, και τόνισε πως ο άγιος Νικόλαος πήρε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, όπου κατατροπώθηκε ο αιρεσιάρχης Άρειος.

Στη θεία λειτουργία το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, Χρήστος Τεντομας.

Πριν το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η χειροθεσία δύο αναγνωστών. Ο π. Ευγένιος Κονταρίνης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, χαρακτηρίζοντάς τον αδερφό. Ευχήθηκε ο άγιος Νικόλαος να τον ευλογεί και του τόνισε να θεωρεί τον ναό ως δεύτερο σπίτι του, μετά τη μητρόπολή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ