Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:48

Λαοθάλασσα πιστών στο Ν. Ηράκλειο για την Παναγία την Γερόντισσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα ιερής κατάνυξης, ο πιστός λαός του Ηρακλείου Αττικής, υποδέχθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2015, την ιερή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας προερχόμενη από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Η θαυματουργός εικόνα μετεφέρθη πάνω σε όχημα του Στρατού Ξηράς και την συνόδευαν άνδρες με κρητικές παραδοσιακές φορεσιές. Την εικόνα υποδέχθηκε, στη διασταύρωση των οδών Στέλιου Καραγιώργη και Ακροπόλεως, ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ τον πλαισίωναν ιερείς της Μητροπόλεως με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, τους άρχοντες της πόλης και πλήθη πιστών.

Το ιερό αυτό θησαύρισμα μεταφέρθηκε εν πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και του Δήμου Μεταμορφώσεως με την συνοδεία αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Ηρακλείου, όπου τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο που περίμενε υπομονετικά, περισσότερο από 45′ να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα, η οποία θα παραμείνει στο ναό έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Λίγα ιστορικά στοιχεία
Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα είναι δώρο του Βυζαντινού αυτοκράτορα Αλεξίου A’ του Κομνηνού προς την Αγιορείτικη Μονή και αποτελεί αντίγραφο της ψηφιδωτής εικόνας της Παναγίας της «Γοργοεπηκόου», που βρισκόταν στην «εν Κωνσταντινουπόλει» Ιερά Μονή Παντοκράτορος, η οποία είχε κτιστεί από τον ίδιο τον αυτοκράτορα και απεικονίζει την Παναγία ολόσωμη σε στάση δέησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ