Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 12:05

Λαοδικείας: “Ο Μέγας Κωνσταντίνος σφράγισε και άλλαξε την ιστορία της Ευρώπης” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ «Είναι τραγικό γιατί η Eυρωπαϊκή Ένωση γκρεμίζει το έργο του μεγάλου Κωνσταντίνου», τόνισε ο μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, από τον πανηγυρίζοντα ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ομονοίας.

Ο κ. Θεοδώρητος που προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού πλαισιωμενος από αρκετούς κληρικούς της αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της παρακαταθήκης που άφησε, υπογράμμισε πως «ο Μέγας Κωνσταντίνος συνεχίζει ακόμη και σήμερα να εμπνέει γιατί υπήρξε ο πρώτος χριστιανός ηγέτης, που άλλαξε την πορεία και σφράγισε την ιστορία της Ευρώπης», ενώ πρόσθεσε πως «ήταν αυτός που συνέλαβε μια μεγάλη αλήθεια. Ότι η χριστιανική πιστή είναι πηγή αναγεννήσεως, αναμορφώσεως και εξανθρωπισμού των ανθρώπων.

Σε άλλο σημείο ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου επεσήμανε πως «πολλοί ηγέτες της Ευρώπης σήμερα δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει και θέλουν να βάλουν τη χριστιανική πίστη στο περιθώριο», και συνέχισε λέγοντας πως «όλοι οι πολιτικοί ηγέτες είναι άνθρωποι που πολλές φορές δεν έχουν καθαρή συνείδηση, γιατί η εξουσία πλανά τον άνθρωπο και του δίνει ψεύτικες αντιλήψεις ότι είναι μεγάλος και ισχυρός».

Καταλήγοντας ο μητροπολίτης Λαοδικείας, τόνισε πως «θέλουμε ηγέτες εμπνευσμένους και έντιμους που να φροντίζουν και να σκέπτονται το καλύτερο για το λαό τους».

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων των Αγίων που φυλάσσονται στο ναό στους δρόμους πέριξ του κέντρου της Αθήνας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και με τη συμμέτοχη πλήθους κόσμου.

Στο τέλος ο κ. Θεοδώρητος μετέφερε τις ευχές του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου προς όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Ρίβιος, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Λαοδικείας για την αρχιερατική του παρουσία στην ιερά πανήγυρη της ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ