Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 5:33

Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Φανερωμένης στην Ύδρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε απόψε το πρόσωπο της Παναγίας στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνοδεύει στην Ύδρα ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών ο οποίος προέστη της λιτανείας που ακολούθησε στους δρόμους του νησιού.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, πλασιώθηκε από τους πιστούς που έσπευσαν να την προσκυνήσουν με ιδιαίτερη ευλάβεια και συγκίνηση.

Οι περισσότεροι από τους πιστούς ακολούθησαν την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας που την κρατούσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος πλαισιωμένοι από μπουρλοτιέρηδες.

Η σεπτή πομπή με τις αρχές του τόπου παρούσες, τον Μουσικό Σύλλογο να παιανίζει και κόσμο να ακολουθεί, διέσχισε κεντρικούς δρόμους του νησιού, γειτονιές και δρομάκια.

Στο πέρασμα της εικόνας, αναμμένα κεράκια και φώτα, έδιναν στην πομπή την ανάλογη κατάνυξη ενώ οι κάτοικοι των σπιτιών, δέχονταν την ευλογία της Παναγίας στις οικίες τους.

Με τη χάρη της Παναγίας, η πομπή κατέφτασε μέσα από κοσμοπλημμύρα, και έντονη συγκίνηση έξω από τη Μητρόπολη.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι Βουλευτές της Α’ Πειραιά και Νήσων της ΝΔ, Κ. Κατσαφάδος και Ν. Δούνια, ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης, ο πρ. Δήμαρχος Κ. Αναστόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γ. Μπελεγρής, ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Καραμήτσος, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Φωτογραφίες: fonitisydras

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ