Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 15:49

Λαμπρός εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Κηφισιάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Λαμπρός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε απόψε, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς. Ο περικαλλής ναός των Βορείων Προαστείων ήταν από νωρίς στολισμένος για να εορτάσει την μνήμη του Πολιούχου Κηφισιάς, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης & Τυρνάβου Ιγνάτιος και ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην μαρτυρία πίστεως του Αγίου Δημητρίου λέγοντας πως “μαρτύρησε γιατί υπερασπίστηκε την αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού. Και η αλήθεια του Ευαγγελίου έχει μια διαχρονικότητα και μένει αναλλοίωτη μέσα στην ιστορία. Αυτή η αλήθεια διαχρονικά δίνει το πνεύμα της ελπίδας και της προσδοκίας στον άνθρωπο. Ο τρόπος που ζούμε και δρούμε είναι αυτός που δίνει ζωή και μεταλαμπαδεύει την ελπίδα στον άλλο άνθρωπο.”

Ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε ότι “Σήμερα η πίστη του ανθρώπου δοκιμάζεται, η αλήθεια του Ευαγγελίου αμφισβητείται και ο άνθρωπος αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση. Το μήνυμα που μας στέλνει ο Άγιος Δημήτριος μέσα από το μαρτύριό του αλλά και μέσα από την ενδυνάμωση του Νέστωρα είναι ότι οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε την θεωρία των λόγων μέσα από την πράξη των έργων μας. Για να ξαναδώσουμε το πνεύμα της ελπίδας της εμπιστοσύνης και της προσδοκίας στους ανθρώπους. Μέσα από αυτό το μοίρασμα επιβεβαιώνει την αλληλοπεριχώρηση των ανθρώπων,τόσο θα εδραιώνεται το πνεύμα της ελπίδος και της προσδοκίας μεταξύ των ανθρώπων. Μέσα από την σημερινή πανήγυρη λοιπόν, ο Άγιος Δημήτριος μας δείχνει τον δρόμο για να προσφέρουμε παρηγοριά, ενδυνάμωση, ενίσχυση, ελπίδα και προσδοκία προς τους άλλους ανθρώπους. Αν αυτό κι εμείς επιχειρήσουμε να προσφέρουμε, τότε θα γίνουμε πολίτες και συμπολίτες της Βασιλείας των Ουρανών.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ