Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 12:25

Λαμπρή υποδοχή των Αχράντων Παθών στον Άγ. Ελευθέριο Αμαρουσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μία λαμπρή υποδοχή κατέφθασαν τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού, στο Μαρούσι και τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου, από την Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Τα Άχραντα Πάθη, που σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούνται από τεμάχιο Τίμιου Ξύλου, τεμάχιο από τον Ακάνθινο Στέφανο, τεμάχιο από την Ιερά Χλαμύδα, τεμάχιο από τον Ιερό Σπόγγο, λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο, καθώς και μέρος από την πλεξίδα του Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, συνόδευσε ο Καθηγούμενος της Μονής π. Καλλίνικος Πουλής και το παρέλαβε, εκ μέρους του Μητροπολίτη Κηφισίας, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αμαρουσίου π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε πομπή μέχρι τα προπύλαια του Ναού, όπου πλήθος πιστών συνόδευσε το Τίμιο Ξύλο, ενώ πλευρικά δεκάδες εξ αυτών το έρραιναν με άνθη, υπό το ήχους της φιλαρμονικής.

Στη σύντομη ομιλία του ο Ηγούμενος της Μονής Ταξιαρχών τόνισε πως: “αν και πολλοί προσκηνυτές της Μονής θα στερηθούν την παρουσία των Άχραντων Παθών για το διάστημα που θα παρευρίσκονται στον Ναό, ωστόσο είναι μεγάλη η χαρά, που θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν και εδώ οι πιστοί από την χάρη αυτών”.

Κλείνοντας, ο προϊστάμενος του Ναού π. Νικόλαος Μανώλης ευχαρίστησε πρωτίστως τον π. Καλλίνικο για τη συνοδεία του Τιμίου Ξύλου, καθώς επίσης και τους αντιδημάρχους Αμαρουσίου κ. Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη και Αθανάσιο Βελλή. Τις φιλαρμονικές ορχήστρες της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας από τη μονάδα Τατοΐου, τον Σύλλογο Προσκόπων Αμαρουσίου, τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου “Ν. Καπετανίδης”, αλλά και τους μαθητές των σχολείων της περιοχής, που συνόδευσαν την πομπή.

Ακολούθως τελέστηκε η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, από τον π. Καλλίνικο, μπροστά στην Θαυματουργή και Αυτοκρατορική εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου “Της των Πάντων Θλιβομένων η Χαρά”.

Η Βασιλική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας είναι ένα από τα πιο ιστορικά και σημαντικότερα μοναστήρια της Πελοποννήσου, με μεγάλη εθνική προσφορά. Η ιστορία της Μονής αρχίζει με τον Όσιο Λεόντιο, που υπήρξε και ο κτήτορας της Μονής

Τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού, θα παραμείνουν στον Ναό έως την Τετάρτη το πρωί, όπου και θα αναχωρήσουν. Ευχή όλων η έλευση των Αχράντων Παθών εν τω μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστή να ενισχύσουν πνευματικά με την αγιαστική τους χάρη τους ευσεβείς χριστιανούς και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προετοιμαστούμε για να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ν’ ακολουθήσουμε τον Κύριό μας στο εκούσιο Πάθος, να γίνουμε μιμητές Του, της σιωπής Του, της προσφοράς και της θυσίας Του, ώστε ν’ αξιωθούμε και της Αγίας Αναστάσεώς Του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ