Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:02

Η “Λαμπρή” στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Σήμερα Πρωτομαγιά που χαιρόμαστε την αναγέννηση της φύσεως μετά τον χειμώνα, με την Ανάσταση του Κυρίου εορτάζουμε την πνευματική μας αναγέννηση και την Ανάστασή μας, σε μια άλλη ζωή που ατενίζει την αιωνιότητα”. Αυτό ήταν το μήνυμα του Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου για την σημερινή ημέρα της λαμπροφόρου Αναστάσεως.

Ο κ. Θεοδώρητος, που χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης αλλά και στον εόρτιο εσπερινό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, αναφέρθηκε σε δύο φράσεις του Κυρίου μέσα από το Ευαγγέλιο. Πρώτον είπε “Ειρήνη υμίν”. “Η παγκόσμια είρήνη μπορεί να είναι το ζητούμενο στον πλανήτη, όμως ο Χριστός μας χαρίζει την εσωτερική αγαλλίαση, με την δυνατότητα να χαίρόμαστε το παρόν αλλά και να ατενίζουμε την αιωνιότητα.”

Είπε όμως και την λέξη “Χαίρετε”. “Σήμερα που μπορει τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα και εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες όμως εμείς ο Χριστιανοί πρέπει έχουμε χαρα, αισιοδοξία και ειρήνη. Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος έχει το προνόμιο να τιμάται μετά την Ανάσταση του Χριστού και τιμάται παράλληλα με τον πρώτο μάρτυρα τον Χριστό που έδωσε το αίμα του επάνω στο Σταυρό για εμάς. Εμείς οι χριστιανοί οφείλουμε να παίρνουμε δύναμη και θάρρος από την ζωή των Αγίων και ιδίως τον μαρτύρων.”

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ναζιανζού για την τιμητική του παρουσία στον αποψινό εσπερινό,ενώ ευχήθηκε “Ο Άγιος Γεώργιος να μιλάει πάντα στις καρδιές των ανθρώπων ως λαμπρός αριστεύς και εμείς να παραδειγματιζόμαστε από την στάση του απέναντι στην ζωή και το θέλημα του Θεού.”

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από το ORTHODOXIA.INFO

https://orthodoxia.info/news/%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84/

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ