Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 1:54

Λαμπρά τα προεόρτια του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και παρουσία εκατοντάδων πιστών έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο ηγουμενοσύμβουλος της Μονής Πεντέλης, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης και την παρέδωσε στον προϊστάμενο του ναού και Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη στην είσοδο του ναού.

Αμέσως ακολούθησε ο Εσπερινός και οι παρακλήσεις υπέρ υγείας με την συμμετοχή πολυμελούς χορού μοναζουσών της μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαρακίου Βοιωτίας υπό της καθηγουμένης γερόντισσας Ευπραξίας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο ηγουμενοσύμβουλος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος μίλησε για τον βίο του Αγίου Τιμοθέου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην δράση του τον 16ο αιώνα.

Ο Πρωτοσύγκελλος στο τέλος ευχαρίστησε τον ηγούμενο μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη για την ευλογία που είχε η ενορία να φιλοξενήσει έστω και για λίγες ώρες το ιερό λείψανο αλλά και τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο που έδωσε την άδεια στην ηγουμένη Ευπραξία και την συνοδεία της να ομορφύνουν την τέλεση του εσπερινού.

(Οι εορτασμοί του Αγίου Φανουρίου ξεκίνησαν από σήμερα) τόνισε με στόμφο και σημείωσε πως η αυριανή μερα είναι σταθμός στην ενορία γιατί θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και έχει την ιδιαιτερότητα της συμπληρώσεως 80 χρόνων από την υπαγωγή του ναού στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, 30 χρόνια από την θεμελίωση και 20 χρόνια από τα επίσημα εγκαίνια του ναού άδειας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Αύριο Σάββατο θα τελεστεί θεία λειτουργία και κτητορικό μνημόσυνο, ενώ το απόγευμα θα έχει λαμπρή συμμετοχή αρχιερέων που θα πλαισιώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ