Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:32

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: Τα πνευματικά του παιδιά δεν ξέχασαν τον μακαριστό μητροπολίτη κυρό Ιωάννη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιερό μνημόσυνο τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Λαγκαδά για τον μακαριστό μητροπολίτη κυρό Ιωάννη αφού σαν σήμερα είχε τα ονομαστήριά του.

Προηγήθηκε, αρχιερατικό συλλείτουργο, στον ιερό ναό των Θεοφανείων του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κυρού Ιωάννη, σημείωσε πως «εξακολουθεί να ζει και σήμερα μέσα στις καρδιές των ανθρώπων και κυρίως των πνευματικών του παιδιών, αφού σε όλη του τη ζωή, αυτό το έργο ποιούσε. Φανέρωνε τον Χριστό στις πονεμένες καρδιές των ανθρώπων, καλούσε όλους να έλθουν εις χριστού κοινωνίαν, να γίνουν σύμμορφοι, σύναιμοι και σύσσωμοι Ιησού Χριστού», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, που υπήρξε και ο ίδιος, πνευματικό τέκνο που κεκοιμημένου ιεράρχη, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τον πνευματικό πατέρα και γέροντά του, ενθυμούμενος τον τρόπο γνωριμίας τους, καθώς επίσης και πολλές από τις χαρακτηριστικές στιγμές τους, από την κοινή τους διακονία στη Θεσσαλονίκη.

Για την μεγάλη πνευματική κληρονομιά που άφησε κατά την δεκαετή ποιμαντορία του, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στην Εκκλησία, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτωνας, σημειώνοντας για τον προκάτοχό του, πως «η μνήμη του αυτή ήταν ιδιαιτέρως αγαθή, ως υπόδειγμα καλού ποιμένος και φιλόστοργου πνευματικού πατέρα», κατέληξε.

Ακολούθως, οι ιεράρχες, μαζί με τα πνευματικά του παιδιά και τους πιστούς, μετέβησαν στο πίσω μέρος του μητροπολιτικού ναού της αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, όπου τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του κυρού Ιωάννη, για την ανάπαυση της ψυχής του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ