Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 11:56

Λαγκαδά: Η σημερινή εποχή που ζούμε σήμερα είναι μία εποχή «ειδωλολατρίας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία παιδιών από τα Κατηχητικά Σχολεία των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ιερούργησε το πρωί 25ης Νοεμβρίου ε.έ, εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγ. Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, επ’ ευκαιρία της εορτής της Αποδόσεως των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ιεράς Μνήμης των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Αικατερίνης και Μερκουρίου.

Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας εκομίσθησαν υπό του Σεβασμιώτατου μικρά αποτμήματα των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των σήμερα τιμωμένων Αγίων Μαρτύρων, τα οποία και ετέθησαν προς προσκύνηση και ευλογία των παιδιών και των συνοδών τους.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, την οποία την πραγματοποίησε μέσα από συνεχείς ερωτήσεις που έθετε στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των Αγίων Μαρτύρων Αικατερίνης και Μερκουρίου, υπογραμμίζοντας την σταθερή τους Πίστη και την αληθινή Αγάπη τους για τον Χριστό, προτρέποντας τα στο τέλος να έχουν τους Αγίους ως πρότυπα ζωής, να μελετούν τους βίους τους και να μιμούνται τα παραδείγματα τους, διότι όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και η σημερινή εποχή που ζούμε σήμερα είναι μία εποχή «ειδωλολατρίας», όπου χρειάζεται να δίδουμε συνεχώς την Μαρτυρία της Πίστεως μας, όχι με το μαρτύριο της θυσίας του αίματος μας, αλλά μέσα από την καρδιά και τη συνείδηση μας, μένοντας σταθεροί στους Λόγους, την Αγάπη και στην Πίστη μας προς τον Χριστό, αντλώντας την ομολογία της Πίστεως μας μέσα από τον τρόπο ζωής που θέλει ο Κύριος και συμμετέχοντας ενεργά στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος και αφού συνεχάρη τα παιδιά για την υποδειγματική τους τάξη καθ΄ όλη την διάρκεια του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, υπογράμμισε ότι «η ζωή της Εκκλησίας μας είναι ζωή, που συνδέεται με την ζωή των Αγίων, την Χάρη και την Ευλογία του Θεού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ