Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:24

ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

Λαγκαδά προς νέο ηγούμενο: “Να ασκείς τα νέα σου καθήκοντα με ζήλο και αυτοθυσιαστική προσφορά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η ενθρόνιση του νέου καθηγουμένου του ιερού ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου Αρχιμανδρίτου π. Αντωνίου Κοτζαμάνη.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο μητροπολίτης Λαγκαδά του απένειμε σύμφωνα με το τυπικό της εκκλησίας τον Σταυρό και την Ηγουμενική Ράβδο ενώ παράλληλα τον ενέδυσε και με τον Μανδύα επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό την υποδειγματική διαδοχή η οποία προέκυψε από τη αιφνίδια απώλεια του πρώτου καθηγουμένου.

Ακολούθως ο κ Πλάτων προέτρεψε τον νέο ηγούμενο να ασκεί τα υψηλά καθήκοντα του με ζήλο και αυτοθυσιαστική προσφορά προς τους συμμοναστούς του και προς τους προσκυνητές, οι οποίοι αναζητούν πνευματική όαση και παρηγοριά σε αυτό ενώ καταλήγοντας του ευχήθηκε η διακονία του να είναι πολύκαρπος, συνεχίζοντας το πλούσιο και πολυσχιδές πνευματικό έργο του προκατόχου του.

Απο τη μεριά του ο νέος ηγούμενος αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Λαγκαδά για την αγάπη και την στήριξή του, υποσχέθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλη η αδελφότητα, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το μοναστήρι να συνεχίσει με τη χάρη του αγίου πνεύματος, να είναι ένα λιμάνι πνευματικής παρηγοριάς και ένα καταφύγιο ψυχών.

Προ της απολύσεως σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος που παραβρέθηκε στην ενθρόνιση, ενώ στη συνέχεια οι πιστοί είχαν την δυνατότητα να ευχηθούν στο νέο ηγούμενο και να ακούσουν λόγους ψυχικής ανάτασης και πνευματικής οικοδομής στο αρχονταρίκι της μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ