Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 22:48

"ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ"

Λαγκαδά: Η Παναγία για εμάς είναι η γέφυρα που μας ανεβάζει στον ουρανό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με αρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε στην πόλη των Τρικάλων η σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Παραμυθίας».

Επίκεντρο των θρησκευτικών ακολουθιών, ήταν ο μητροπολιτικός ναός του αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός, πιστό αντίγραφο της Παναγίας «Παραμυθίας», την οποία καθημερινά πολλοί πιστοί σπεύδουν να ζητήσουν τη χάρη και την ευλογία της.

Της εσπερινής θείας λειτουργίας, που τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, συλλειτούργησαν ο προεξάρχων μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτωνας και ο οικείος μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος.

«Αντιντικρίζοντας κάνεις την υπερμεγέθη αυτή εικόνα της Παναγίας, δακρύζει πραγματικά και συγκινείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λαγκαδά μιλώντας για το πρόσωπο της Παναγίας για να προσθέσει πως για όλους εμάς τους χριστιανούς, η Παναγία σημαίνει πάρα πολλά. «Σε αυτήν καταφεύγουμε στις θλίψεις, στις δοκιμασίες, στους πόνους, στις αγωνίες και στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο ιεράρχης, εμείς οι χριστιανοί, γνωρίζουμε τον ρόλο και την αποστολή της Παναγίας μας, στο μυστήριο της θείας οικονομίας. «Εκτιμάμε αυτή την υπεύθυνη στάση της γιατί, ήταν εκείνη η οποία κατέβασε τον μονογενή υιό και λόγου του Θεού στη γη», συμπληρώνοντας παράλληλα πως υπήρξε η κλίμακα, με την οποία κατέβηκε ο Θεός στη γη, για τις αμαρτίες μας και να μας σώσει. «Να Μεταμορφώσει την ανθρώπινη σάρκα, να πάρει την ανθρώπινη φύση και να την εξαγιάσει, αφού την είχαμε αμαυρώσει από την αμαρτία και τη φθορά», επεσήμανε.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά, κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως, «η Παναγία για εμάς είναι συγχρόνως και η γέφυρα, η οποία μας ανεβάζει στον ουρανό, γιατί από τότε μέχρι σήμερα, αποτελεί την ακοίμητη καντήλα πρεσβείας, μπροστά στο θρόνο της μεγαλοσύνης του Θεού», κατέληξε.

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Τρίκκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πλάτωνα για την αρχιερατική του παρουσία, του προσέφερε μία εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, ευχόμενος παράλληλα να τους αξιώνει ο θεός, ώστε να εορτάζουν μαζί κάθε χρόνο τη σύναξη της Παναγίας στην πόλη των Τρικάλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ