Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:28

Λαγκαδά κυρός Ιωάννης: «Θα πεθάνω και δεν θα μπορεί να γίνει η κηδεία μου»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Βαρύ πλήγμα για τον Λαγκαδά, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, o αιφνίδιος θάνατος του μητροπολίτη Λαγκαδά κυρού Ιωάννη σήμερα τα ξημερώματα.

Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης συγκλονισμένοι με την απώλειά του. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε «Από τους πλέον δραστήριους Μητροπολίτες, αφήνει πίσω του σημαντικό έργο για όλους μας, για τον τόπο μας και ισχυρή παρακαταθήκη για την Εκκλησία μας. Ο δυναμισμός και η αγωνιστικότητά του θα μείνουν αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά του, όπως και η προσφορά του στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και ο μετρημένος και υπεύθυνος λόγος του», επισημαίνει.

Τη βαθιά του θλίψη για τη κοίμηση του μητροπολίτη Ιωάννη, εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Ζέρβας. «Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη προσφορά και στην πόλη μας, ο μακαριστός μητροπολίτης υπήρξε ένας γνήσιος εκφραστής των υψηλών μηνυμάτων της Ορθοδοξίας και είχε να επιδείξει δίπλα στο θρησκευτικό κι ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η απώλεια του σεβαστού πατέρα, με το πολύπλευρο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τόπο μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, στην οποία επισημαίνει ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης, ο οποίος καταγόταν από τη Γέφυρα, την ιστορική έδρα του δήμου, άφησε σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, δήλωσε στο makthes.gr ότι ο μητροπολίτης «νοσηλευόταν τρεις μέρες στο “Παπαγεωργίου” σε απλή κλίνη με οξυγόνο. Χθες μίλησα το πρωί μαζί του και ήταν καλύτερα από την προηγούμενη μέρα. Αλλά το απόγευμα έπεσε το οξυγόνο του και τελικά σήμερα…». Μάλιστα ανέφερε μια στιχομυθία που είχαν το τελευταίο διάστημα. Του είχε πει ο μακαριστός Ιωάννης “Δήμαρχε θα πεθάνω και δεν θα μπορεί να γίνει η κηδεία μου» έχοντα υπόχη τα αυστηρά μέτρα των ειδικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ