ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης “Πνευματικά ανεγκέφαλο” και “απερίσκεπτο” χαρακτήρισε τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ με αφορμή την υβριστική ανάρτησή του.
ΟΣΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
Αυτός ο απερίσκεπτος άνθρωπος δεν σκέφτηκε ότι προσέβαλε το αίσθημα εκατομμυρίων χριστιανών σχολίασε ο ιεράρχης.
«Δεν μπορούν μερικοί ανεγκέφαλοι πνευματικά να προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια», τόνισε με νόημα ο κ. Σεραφείμ από τον μητροπολιτικό ναό των Κυθήρων όπου χοροστάτησε στον εσπερινό και την παράκληση της Παναγίας για να προσθέσει πως «η Παναγία μας βέβαια δεν παθαίνει τίποτα αλλά οι άνθρωποι αυτοί πού φέρονται έτσι, οδηγούνται στο σκοτάδι και παίρνουν μια τέτοια θέση εχθρική απέναντι στην πίστη μας και την Εκκλησία, που κάτι τέτοιο είναι ό,τι χειρότερο για αυτούς».
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ
Όπως διευκρίνισε μάλιστα οι άνθρωποι θα πρέπει να σκέφτονται ότι η Εκκλησία δεν είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα αλλά ένα θείο και ιερό καθίδρυμα.
«Είναι πολύ λυπηρό όταν άνθρωποι που λέγονται επιστήμονες ξεφεύγουν από το αντικείμενό τους και εισέρχονται σε άλλα χωράφια και αποφαίνονται για τέτοια θέματα. Εύχομαι και για τον καθηγητή αλλά και για όλους εκείνους που μάχονται είτε από αγνοία τους, είτε από εμπάθεια, τον Χριστό και την πίστη, να φωτιστούν και να καταλάβουν ότι η Εκκλησία μας είναι η μεγάλη μητέρα μας. Είναι το πνευματικό και ψυχικό ιατρείο, το ιερό πανδοχείο και το καταφύγιο των αμαρτωλών».
Η ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
Όπως επεσήμανε ωστόσο ο μητροπολίτης σωστός άνθρωπος είναι εκείνος που σέβεται τον εαυτό του αλλά και την επιστήμη του.
«Η σοβαρή επιστήμη δεν έρχεται ποτέ σε σύγκρουση με την Εκκλησία και την Θεολογία γιατί γνωρίζει και δεν ξεπερνά τα όριά της. Αν έχουμε μέσα μας ευγένεια, καλοσύνη, ηθικές και πνευματικές αρχές, τότε σεβόμαστε και τον άλλο αλλά και τους ανθρώπους που λατρεύουν τον Θεό τους και δεν τους προσβάλλουμε», κατέληξε.