Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 8:25

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ MΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ NΑΟ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΪΡΟΥ

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Κεχαριτωμένη Παναγία μας τέλεσε την κατά το έθος στον Mητροπολιτικό Ιερό Nαο Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος στην Ηλιούπολη Καΐρου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος συμπροσευχομένου του οικείου ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νικοδήμου.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος ανέλυσε στίχους από τους οίκους των χαιρετισμών τονίζοντας την μεγάλη ευλογία που είχε η Νειλοχώρα φιλοξενώντας τον Κύριο μας με την Θεοτόκο και τον Άγιο Ιωσήφ. Ευχαρίστησε τους παριστάμενους κ Νικόλαο Παπαγεωργίου Πρέσβη της Ελλάδος και την κα Πόλυ Ιωάννου Πρέσβη της Κύπρου στην Θεοβάδιστο Αίγυπτο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στούς νέους βλαστούς της ενορίας που με εγκαρδιότητα τον υπεδέχθησαν τονίζοντας οτι πολύ τον συγκινεί η παρουσία τους αλλά και η πνευματική τους πρόοδος: “Παιδιά μου σας καμαρώνω και σας ευλογώ εσείς είστε η ελπίδα του αύριο και το πνευματικό μας καύχημα”.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο δια την όλη διακονία του στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και δια την συμπλήρωση των 35 ετών από την αποφοίτησή του από την κοινή τους πνευματική τροφό, την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή του επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο με την μορφή του Αγίου Νεκταρίου.

Aναμνηστικò δώρο προσέφερε και στον Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Ζάκη Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Γραμματέα της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καίρου.

Κατά την Γ’ Κυριακή των Νηστειών ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ερμουπόλεως Νικολάου Πατριαρχικού Επιτρόπου επί των Αραβοφώνων και Μέμφιδος Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου.

φωτό: Βασίλειος Πουλαρίκας

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας με κατάνυξη έγινε η λιτάνευση και η ύφωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση δια την συνέχιση του πνευματικού αγώνος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πάντων των χριστιανών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ