Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:22

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΣΕΠΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στη θεία λειτουργία στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό χοροστάτησε σήμερα το πρωί Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Με τον Παναγιώτατο συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Τη θεία λειτουργία τέλεσε κατά την τάξη ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος, με τον Yπογραμματέα Διάκονο κ. Βοσπόριο. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος.

Εκκλησιάστηκαν ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, η κ. Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. Την παραμονή ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό, στον οποίο παρέστη πλήθος πιστών.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ναό Αγίου Δημητρίου Ταταούλων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος κ. Μελέτιος Στεφανάτος.

φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Επόπτης της Περιφερείας Ταταούλων, ο Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, Ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ