Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 0:25

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό χοροστάτησε σήμερα το πρωί Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Με τον Παναγιώτατο συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Την θεία λειτουργία τέλεσε κατά την τάξη ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος, με τον υπογραμματέα, Διάκονο κ. Βοσπόριο. Τον θείο λόγο κήρυξε κατά την τάξη, ο Μ. Αρχιδιάκονος κ. Παΐσιος.

Εκκλησιάστηκαν ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, η κα Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, πρώην Υπουργός και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. Την παραμονή ωστόσο ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό στον οποίο παρέστη πλήθος πιστών.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε αεροπορικώς για την Πολωνία, προσκεκλημένος του Προέδρου της χώρας κ. Andrzej Duda αλλά και του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας Μακαρι ωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. Σάββα, όπου θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους ενισχύσει ηθικώς σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που διέρχονται οι ίδιοι και η πατρίδα τους.

Ο Παναγιώτατος συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο. Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ