Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 9:05

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρου: “Η Τουρκία έχει καλά σχεδιασμένο τι επιδιώκει στην Κύπρο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Τουρκία έχει καλά σχεδιασμένο τι επιδιώκει στην Κύπρο δήλωσε στο Ραδιόφωνο της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος τονίζοντας παράλληλα πως η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να αντισταθεί σε λύσεις που καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού.

Οπως σημείωσε ο μακαριώτατος, “με συνεχείς υποχωρήσεις από ελληνοκυπριακής πλευράς δίνεται το τέλειο άλλοθι στους ξένους να μην πιέζουν εκείνους που ευθύνονται για την τραγωδία του τόπου”.

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι, “η Άγκυρα θα υποχωρήσει εάν της ασκηθούν πιέσεις από εκείνους που έχουν τη δύναμη να το πράξουν”.

Για το θέμα των αγνοουμένων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επεσήμανε ότι, “η τουρκική πλευρά δεν ωφελείται σε κάτι εάν επιμένει στη μετακίνηση λειψάνων αγνοουμένων. Τουλάχιστον ας σκεφτούν τους συνανθρώπους τους που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους”, υπογράμμισε.

Ο κ. Γεώργιος τέλος απηύθυνε έκκληση προς όσους γνωρίζουν, “να αποκαλύψουν χώρους όπου υπάρχουν οστά αγνοουμένων, υποδεικνύοντας πως ο παρελθόν δεν μπορεί πια να επηρεάζει το μέλλον”.

ο Αρχιεπίσκοπος θα ζητησει Στήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το ΚΥΠΕ τη στήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα θα ζητήσει από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την αυριανή επισκεψη του στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου την Κυριακή μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παναγιά του Κύκκου.

Κληθείς να πει ποιο μήνυμα θέλει να στείλει ενόψει της αυριανής επίσκεψης στην Κύπρο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ανέφερε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα επισκεφτεί και την Αρχιεπισκοπή και ως εκ τούτου ο ίδιος θα έχει συνάντηση μαζί του.

Κατά την συνάντηση ανέφερε, «θα στείλουμε το μήνυμα που θέλουμε και την παράκληση μας προς το Έθνος να είναι συμπαρατασσόμενο μαζί μας για την απόκρουση του κοινού εχθρού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ