Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 | 1:23

ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Κύπρου: “Θα πάμε ελευθερωτές και θα λειτουργήσουμε τις κατεχόμενες εκκλησίες μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Με τη βοήθεια του Θεού θα πάμε μετά από σαράντα εννέα χρόνια ελευθερωτές στα κατεχόμενα εδάφη μας και θα λειτουργήσουμε τις εκκλησίες μας”, ανέφερε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι, «σαράντα εννέα χρόνια οι εκκλησίες μας είναι βουβές αλλά σαράντα εννέα χρόνια μέσα σ’ ολόκληρη την ιστορία είναι μια στιγμή. Θα περάσουν και θα μείνουν στη μνήμη του λαού μας ένας απλός εφιάλτης».

Πρόσθεσε δε «ο Θεός θα βοηθήσει, θα πάμε ελευθερωτές και θα λειτουργήσουμε τις εκκλησίες μας», που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη.

Αναφερόμενος στην ημέρα του Αγίου Λαζάρου, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως, «το σημερινό προσκύνημα είναι από τα μεγάλα προσκυνήματα μας και η σημερινή μέρα είναι προμήνυμα και της δικής μας, της κοινής όλων των ανθρώπων ανάστασης. Μπαίνοντας στην Αγία Εβδομάδα, όταν θα παρακολουθήσουμε τα πάθη του Χριστού να έχουμε υπόψη μας ότι εκείνος που πάσχει ως άνθρωπος είναι ο νικητής του θανάτου, αυτός που προηγουμένως ανέστησε τον Λάζαρο».

Όπως τόνισε, «ιδιαίτερα ο κυπριακός λαός είδε στη ζωή του Χριστού και τη δική του ζωή και στα πάθη του Χριστού βλέπει και τα δικά του πάθη. Προσβλέπει όμως και στη δική του εθνική ανάσταση όπως έγινε και η ανάσταση του Χριστού». Ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο, «να παρακολουθήσει με κατάνυξη τη Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση και ανάσταση στην πατρίδα μας».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ