Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 9:42

"ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ"

Κύπρου: “Τελευταία ευκαιρία στους ανεμβολίαστους κληρικούς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Έντονος υπήρξε και πάλι στις τοποθετήσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, απέναντι στους κληρικούς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν, εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές για τιμωρίες αν δεν υπακούσουν τις εντολές του. 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Κύπρου, ο κ. Χρυσόστομος, ανέφερε πως δεν αισθάνεται άνετα διότι αρκετοί κληρικοί, ανάμεσά τους και αρχιερείς, δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά τις απειλές. 

«Σκέφτηκα ότι η δράση φέρνει αντίδραση και αντί να κάνω καλό, μπορεί να προκύψει κακό. Ανέβαλα τις αποφάσεις μου, αλλά όταν αγωνίζεται η διοικούσα εκκλησία και δεν υπακούουν… Η Εκκλησία θέλει αυστηρότητα, υπακοή, ταπείνωση και αγάπη. Εάν ο κληρικός δεν έχει αυτές τις αρετές, πως θα βοηθήσει το λαό μας; Ο λαός μας είναι θαυμάσιος, είναι θρησκευόμενος και το βλέπω καθημερινά. Εάν εμείς δεν ανταποκριθούμε έναντί του σωστά, τι πρέπει να περιμένουμε από τον λαό;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

«Δεν μπορούν να μην υπακούν στην Εκκλησία. Στο σπίτι τους ας κάνουν ό,τι θέλουν. Αφού ταχθήκαμε να υπηρετούμε αυτό τον λαό, να τον υπηρετούμε σωστά. Σκέφτομαι να δώσω ακόμα μια ευκαιρία κι αν δεν συμμορφωθούν πρέπει να λάβω αποφάσεις», τόνισε. 

Ο αρχιεπίσκοπος, επεσήμανε πως θα τους δώσει μια τελευταία ευκαιρία. Μακάρι, είπε, να φύγει η πανδημία αλλά αν δεν φύγει, υπογράμμισε, θα αρχίσει να βάζει τιμωρίες κι αν θέλουν μπορούν να φύγουν από κοντά του. Προσφέρω, είπε, τέσσερα εκατομμύρια το χρόνο στο ταμείο μισθοδοσίας του κλήρου. Μπορώ να αφαιρέσω εκείνο που δίνω. Μπορώ να τους τιμωρήσω και αν δεν τους αρέσει, η πόρτα είναι ανοιχτή. Θα το κάνω για το καλό του λαού, όχι γιατί έτσι θέλω ή έτσι μου γουστάρει.

Θεοφάνεια με μάσκες και…περίσκεψη

Κληθείς να σχολιάσει, το ενδεχόμενο λήψης περεταίρω μέτρων, για τους εορτασμούς των θεοφανείων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, τόνισε πως δεν βλέπει θετικά την λήψη μέτρων, που θα εμποδίσει τις εκδηλώσεις. 

Ο ίδιος, πρόσθεσε, πως έλαβε πρόσκληση από τον Άγιο Κιτίου, για να χοροστατήσει λειτουργίας στη Λάρνακα. Ωστόσο, τόνισε, πως η Κυβένρηση σκέφτεται να λάβει μέτρα να μην γίνουν οι καθαγιασμοί των υδάτων στη θάλασσα και διερωτήθηκε ποιός θα εμποδίσει τον λαό να πάει;

«Αν πάμε με περίσκεψη, με τις μάσκες και με αποστάσεις, τότε μέσα στον ανοιχτό χώρο και στον αέρα, δεν νομίζω να μεταδώσει ο ένας στον άλλο. Αν η Κυβέρνηση καταφέρει να εμποδίσει τον κόσμο, εμείς δεν θα πάμε» κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ