Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:54

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κύπρου προς κληρικούς: Μην συμβουλεύετε τον κόσμο ότι δήθεν είναι αμαρτία αν εμβολιαστούν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πανηγυρική Δοξολογία προέστη σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ με την ευκαιρία της έναρξης του νέου έτους.

Προηγήθηκε η θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, όπου συλλειτούργησαν οι επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένοι από κληρικούς της αρχιεπισκοπής.

Μετά τη Δοξολογία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού δέχθηκε τις ευχές όλων, έκοψε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε τα δέοντα με την ευκαιρία της πρωτοχρονιάς.

Την παραμονή ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον εσπερινό της πρωτοχρονιάς στον καθεδρικό ναό τού αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, συγχοροστατούντων των επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε στο συνοδικό μέγαρο η τελετή κοπής τής βασιλόπιτας, για τους κληρικούς και υπαλλήλους της αρχιεπισκοπής. Ο κ. Χρυσόστομος αμέσως μετά απευθυνόμενος προς αυτούς, τόνισε πως ορισμένοι κληρικοί προξένησαν σκάνδαλα. «Η Εκκλησία ήταν πάντοτε αυστηρή και όλοι οι κληρικοί οφείλουν σεβασμό στις αποφάσεις της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν αποφασίζει εγωιστικά, αλλά μελετά σφαιρικά κάθε θέμα και είναι υποχρεωμένοι όλοι οι κληρικοί, να εργάζονται σύμφωνα με τις εντολές της Εκκλησίας. Δυστυχώς όμως έχουμε κληρικούς που δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις αυτές, παρόλο που έχουμε πολλά παραδείγματα μέσα στην Εκκλησία».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα θα πρέπει όλοι οι κληρικοί να μη συμβουλεύουν τον κόσμο, ότι δήθεν είναι αμαρτία αν εμβολιαστούν. «Αυτός που δεν υπακούει θέτει από μόνος του τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας», συμπλήρωσε για να αναρωτηθεί λίγο μετά, γιατί εξηβλήθη τού παραδείσου ο άνθρωπος; «Λόγω του εγωισμού του», κατέληξε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ