Για την πανδημία, το Ουκρανικό αλλά και τη διαδοχολογία που έχει ανακύψει γύρω από το πρόσωπό του μίλησε στο cyprustimes.com και την Μικαέλα Κουλλέ ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

“Δεν μπορεί με τον αποκλεισμό (lockdown) να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια”, σημείωσε ερωτώμενος σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, “αλλά μόνο με τους εμβολιασμούς”. Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε, μάλιστα, την Κυπριακή Κυβέρνηση να επισπεύσει την έλευση εμβολίων στη χώρα ώστε να προχωρήσει γρηγορότερα ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Σε ερώτηση σχετικά με όσους αντιδρούν στους χειρισμούς της Πολιτείας, αλλά και ειδικά για τον μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που επηρεάζονται από αυτούς. “Δεν θα εμπιστευτώ τους διεθνούς φήμης γιατρούς και θα εμπιστευτώ τον κάθε πολιτικό ή μη πολιτικό ή κληρικό;”, αναρωτήθηκε. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε πως εμβολιάστηκε ώστε να δώσει, όπως είπε, το παράδειγμα στους πιστούς για το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ για όσους αρνούνται να τον ακολουθήσουν σημείωσε χαρακτηριστικά πως “είναι άξιοι της τύχης τους”.

Ο Κύπριος προκαθήμενος εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί, δεδομένης και της επιβαρυμένης υγείας του, που όπως ο ίδιος ομολόγησε βρίσκεται πάλι σε φάση χημειοθεραπειών. “Δεν ξέρω πόσο χρόνο μου έχει ακόμα ο Θεός. Αγωνίζομαι για την Εκκλησία και για την Ορθοδοξία. Δεν πρόκειται ούτε να παραιτηθώ αλλά ούτε και να ενδιαφερθώ για διάδοχο. Δεν μου πέφτει λόγος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γύρω από το Ουκρανικό αυτοκέφαλο, τέλος, ο αρχιεπίσκοπος επανέλαβε τη θέση του στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς όπως σημείωσε, το δίκιο είναι με το μέρος του. “Δεν βλέπω καμία κρίση”, δήλωσε, ενώ ξεκαθάρισε πως εξήγησε στους μητροπολίτες που αντέδρασαν στη μνημόνευση του μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου, αλλά αυτοί “δεν ήθελαν να καταλάβουν. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ εργάζομαι υπέρ της Εκκλησίας της Κύπρου και υπέρ της Ορθοδοξίας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: