Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 11:09

ΚΥΠΡΟΥ: Να μας επιτραπεί να λειτουργήσουμε τα Χριστούγεννα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπέρ των αυστηρών μέτρων αλλά και των ανοιχτών ναών τα Χριστούγεννα τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μιλώντας στον ALPHA Κύπρου, ενώ δήλωσε πως θα είναι από του πρώτους που θα εμβολιαστούν, καθώς ανήκει σε ευπαθή ομάδα του πληθυσμού.

Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε τα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης “γιατί θέλουμε ο κορωνοϊός να φύγει από τον τόπο μας”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από την άλλη όμως σημείωσε πως θα ζητήσει από την Κυβέρνηση ανοιχτούς ναούς τα Χριστούγεννα – ίσως και την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα – υπό περιορισμούς χωρητικότητας και χρήσης μάσκας, τελώντας περισσότερες από μία λειτουργίες ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πιστοί.

“Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει” σημείωσε στη συνέχεια ο αρχιεπίσκοπος, καλώντας τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης “και για τον εαυτό μας και για τους συνανθρώπους μας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Έδωσε στη συνέχεια απάντηση και στην εγκύκλιο του μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει τους πιστούς να εκκλησιαστούν, σημειώνοντας “δεν είναι λογικό” το κάλεσμα του μητροπολίτη Μόρφου. “Πρέπει να υπακούσουμε στις αποφάσεις της Κυβέρνησης και να προσπαθήσουμε να την πείσουμε περί της ορθότητος των πράξεών μας, τουλάχιστον για την ημέρα των Χριστουγέννων να μας επιτραπεί να εξυπηρετήσουμε το ποίμνιό μας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Οφείλουν να ακούσουν οι πάντες την απόφαση της διοικούσης Εκκλησίας που είναι η Σύνοδος” η οποία θα συνέλθει την Τρίτη και η απόφασή της “θα είναι δεσμευτική για όλους”, ενώ με νόημα τόνισε για όσους δεν υπακούσουν πως “υπάρχουν και κυρώσεις”.

Αντιδράσεις στα μέτρα από τους μητροπολίτες Πάφου και Ταμασού

“Υπερβολικά και άδικα για την Εκκλησία” χαρακτήρισε τα μέτρα ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μιλώντας στον ALPHA Κύπρου, και κάλεσε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει και “να ακούσει τον κόσμο”, όπως τόνισε. Ο κ. Γεώργιος υποστήριξε πως δεν είναι ο εκκλησιασμός που προκαλεί τη διασπορά του ιού, καθώς “στους ναούς κρατούμε τα μέτρα” και ζήτησε από την Κυβέρνηση “να μας εμπιστευθεί”.

Ανοιχτή επιστολή στον Κύπριο Πρόεδρο έστειλε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο οποίος τονίζει πως “η ψυχική υγεία του λαού μας έχει την ίδια αξία όπως η σωματική” και πως “τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι δυσανάλογα και με μαθηματική ακρίβεια οδεύουν στο να επιβαρύνουν τον ήδη βεβαρημένο ψυχικό φόρτο του λαού μας και τα όσα ήδη ψυχικά βιώνει από την αρχή της πανδημίας”.

Ο κ. Ησαΐας ζητά από τον κ. Αναστασιάδη να ακούσει “την κραυγή αγωνίας του ποιμνίου μας”, να σεβαστεί “τις ιερές παραδόσεις της Εκκλησίας μας” και να επιτρέψει στους πιστούς “με αυστηρά μέτρα, με λιγότερους αριθμούς, με τις αναγκαίες προφυλάξεις, να προσέρχονται στους Ναούς και να συμμετέχουν στο Μυστήριο των Μυστηρίων που είναι η Θεία Ευχαριστία, που για όλους εμάς αποτελεί το οξυγόνο της ψυχής”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ