Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 | 17:20

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Κύπρου: “Μπορεί ο Πούτιν να πηγαίνει εκκλησία και να κάνει τον σταυρό του αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάσταση που επικρατεί.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνει τεράστιο λάθος και δεν τον ενδιαφέρει πόσες ψυχές θα φύγουν. 

«Μπορεί ο Πούτιν να πηγαίνει στην εκκλησιά, να κάνει και μετάνοιες, να βάζει το σταυρό του, να κοινωνεί, αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει. Αυτή είναι η ορθοδοξία του;», διερωτήθηκε.  

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και τον ίδιο για την απόδοση και υποστήριξη της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής εκκλησίας, απορρίπτοντας ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με τις αντιδράσεις ήταν εκκλησιαστικό.  «Διαψεύσθηκαν οι αδερφοί που έλεγαν ότι το Ουκρανικό θέμα είναι θεολογικό και εκκλησιαστικό. Φανερώθηκε ότι είναι πολιτικό», διευκρίνισε. 

Όσον αφορά τις εκκλησίες που τάχθηκαν υπέρ της Ρωσίας επεσήμανε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. «Μη ξεχνάμε ότι η μισή ορθοδοξία ήταν κάτω από τον κουμμουνισμό και δυστυχώς και σήμερα τους επηρεάζουν οι Ρώσοι», πρόσθεσε.   

Μιλώντας για τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μετά από κάταγμα στο χέρι, υπογράμμισε πως έχει υπομονή, πίστη και θάρρος και δεν υπολογίζει τίποτα. «Τα έχω όλα στο Θεό, σε εκείνον πιστεύω, σε εκείνον έχω τις ελπίδες μου και πιστεύω ότι θα πάω καλά», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ