Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:28

ΚΥΠΡΟΥ: Διαδηλώσεις για τα μέτρα πρόληψης αλλά όχι για τις επιδιώξεις της κατά συρροήν εγκληματούσας Τουρκίας;

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Να προσευχηθεί για δύο μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, την πανδημία αλλά και το εθνικό πρόβλημα, καλεί τον λαό ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με εγκύκλιό του που διαβάστηκε χθες στους ναούς.

“Αν δεν προσέξουμε την πορεία του, θα οδηγηθούμε στον ορατό κίνδυνο του φυσικού μας εθνικού αφανισμού”, προειδοποιεί ο κ. Χρυσόστομος για το εθνικό πρόβλημα της κατοχής του βόρειου μέρους της Κύπρου επισημαίνοντας παράλληλα ότι “την τελευταία περίοδο η Τουρκία δείχνει απροκάλυπτα τις προθέσεις της, ότι επιθυμεί να νομιμοποιήσει την κατάσταση αυτή και επιπρόσθετα να λαφυραγωγήσει και τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, το φυσικό αέριο, προβάλλοντας απαράδεκτες αξιώσεις, όπως αντίστοιχα πράττει και στο Αιγαίο εναντίον της εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας”.

Ο Κύπριος Προκαθήμενος μιλά επίσης για “την βαρειά ιστορική ευθύνη να φανούμε άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων γενεών που με θυσίες και εκατόμβες αιμάτων μας παρέδωσαν την Κύπρο Ελληνική και Χριστιανική” διαπιστώνοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή “διαδραματίζεται ένα θέατρο του παραλόγου”.

Εξηγώντας την διαπίστωσή του, ο κ. Χρυσόστομος επισημαίνει πως “διοργανώνονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του ιού και στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου με αποτέλεσμα το διχασμό του λαού” εντούτοις “για τα όσα διαδραματίζονται μπροστά και πίσω από τις πολιτικές σκηνές των εμπόρων των Εθνών, καμία διαμαρτυρία δεν έγινε από μέρους του λαού μας”.

“Δεν έγινε καμία διαμαρτυρία για τις απαράδεκτες αξιώσεις της κατοχικής δύναμης κατά της Κύπρου”, προσθέτει και συνεχίζει: “Δεν έγινε καμία διαμαρτυρία για τις απειλές και τις ύβρεις που εκτοξεύει ασταμάτητα ο υβριστής και καταστροφέας των Χριστιανικών μας εκκλησιών και μνημείων με στόχο την τουρκοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας. Δεν έγινε καμία διαμαρτυρία για τις επιδιώξεις της κατά συρροήν εγκληματούσας Τουρκίας, με την εισβολή, τον εποικισμό, τη δολοφονία των αγνουμένων, την καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων του λαού μας, των θρησκευτικών, της περιουσίας κ.λπ. Δεν έγινε καμία διαδήλωση αλλ’ απλώς μία υποτονική διαμαρτυρία για τα όσα ο απαράδεκτος νεοσουλτάνος είπε και έκανε στην Αμμόχωστο, παραβαίνοντας όλα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου”.

Ο Αρχιεπίσκοπος διευκρινίζει πάντως ότι “στόχος της Εκκλησίας δεν είναι να στραφεί εναντίον των οποιωνδήποτε προσωπικών, κοινωνικών, εργασιακών και άλλων δίκαιων διεκδικήσεων” του λαού, διερωτάται όμως “ποιο μήνυμα δίδουμε ή δεν δίδουμε για όλους εκείνους που υπεύθυνα ή συμφεροντολογικά εργάζονται ή απεργάζονται το μέλλον της δικής μας Πατρίδας και εμείς μένουμε απαθείς και αδιάφοροι”.

Η Εκκλησία της Κύπρου θέλοντας να κινητοποιήσει πνευματικά την κοινωνία αποφάσισε να καθιερωθεί η εβδομάδα που διανύουμε (Τυρινής) ως Εβδομάδα Προσευχής “πρώτον ως τρόπο συμμετοχής στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις για τα 200 έτη από την Εθνική παλιγγενεσία του 1821, δεύτερον, ως ικεσία και παράκληση για τη λύτρωσή μας από την πανδημία και τρίτον, για τη σωτηρία και ελευθέρωση της Πατρίδας μας από τις επιβουλές των αλλοφύλων, την απαλλαγή από την κατοχή και τη δικαίωση του αγώνα του λαού μας”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ