Σε μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό υποβλήθηκαν κληρικοί και λαϊκοί στην Αρχιεπισκοπή, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε κληρικό της Αρχιεπισκοπής. Πρόκειται για τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο και έναν εκ των βοηθών του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», ο Μεσαορίας Γεώργιος το περασμένο Σάββατο υποβλήθηκε οικειοθελώς σε τεστ κορωνοϊού τα αποτελέσματα του οποίου ήταν θετικά. Ο Ιεράρχης με το που του ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, για λόγους προστασίας τέθηκε σε αυτοπεριορισμό και την Δευτέρα το πρωί για προληπτικούς λόγους, το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί, υποβλήθηκαν σε προληπτικά τεστ τα οποία ήταν αρνητικά.

Ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν το τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο Μεσαορίας Γρηγόριος, η κατάσταση της υγείας του οποίου παραμένει καλή, συνεχίζει να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό 14 ημερών στην Αρχιεπισκοπή όπου διαμένει. Μετά το πέρας των 14 ημερών ο Ιεράρχης θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ θετικός στον κορωνοϊό έχει εντοπιστεί και ένας άλλος Ιεράρχης, ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info