Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 11:45

ΚΥΠΡΟΣ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή στη Eurovision – “Δεν αλλάζει το τραγούδι”, λέει το ΡΙΚ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι που φέρει τον τίτλο “El Diablo”.

Μετά τους Θεολόγους της Μέσης Εκπαίδευσης, που ζήτησαν την ακύρωση του τραγουδιού, και η Παγκύπρια Ένωση Ελλήνων Θεολόγων (Π.Ε.Ε.Θ.) διαμαρτύρεται για την επιλογή του τραγουδιού, το οποίο “δεν εκφράζει την κουλτούρα μας και αποτελεί όντως πρόκληση στα αφτιά και στη ψυχή μας”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών (Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ», Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.), Ένωση Επιστημόνων Γυναικών, Εστία Πατερικών Μελετών, Μουσική Συντροφιά, Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.), Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.), Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ), Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.), Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης», Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.), Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.), Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.), Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)) με ανακοίνωσή τους ενώνουν τη φωνή τους με τους Θεολόγους της Κύπρου και απαιτούν “από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου να ακυρώσει τη συγκεκριμένη επιλογή”.

Στο μεταξύ, μέχρι αυτή την ώρα στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την ακύρωση του τραγουδιού έχουν υπογράψει περισσότεροι από 14.500 πολίτες ενώ δημόσια θέση αντιδρώντας στην επιλογή του ΡΙΚ έχουν πάρει οι μητροπολίτες Μόρφου και Ταμασού.

“Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να ακούνε τέτοια τραγούδια και μάλιστα με τη βούλα του ΡΙΚ και της κυβέρνησης”, τόνισε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. “Ο Θεός έβαλε την ερωτική διάθεση στον άνθρωπο. Όχι, να ερωτευτούμε τον έρωτα λέει. Να δώσουμε την καρδιά μας στο δαίμονα. Έτσι λέει το τραγούδι. Κι αυτό το τραγούδι οι φωστήρες του ΡΙΚ, που τους διόρισε η κυβέρνηση αυτό επέλεξαν για να εκπροσωπήσει την νήσο τον Αγίων”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

“Πέραν της βλασφημίας προωθούνται και οι κάθε είδους φυσικές και συναισθηματικές εξαρτήσεις”, επεσήμανε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο οποίος πρόσθεσε: “λυπούμαι, αλλά το τραγούδι πέραν της προσβολής των Θείων και Ιερών της πίστεως μας εμπεριέχει επικίνδυνα μηνύματα για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, ιδιαίτερα τώρα που παλεύουμε με τον «διάβολο» του κορονοϊού”.

Δεν κάνει πίσω το ΡΙΚ

Από τη δική του πλευρά, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, που είναι υπεύθυνο για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, δηλώνει πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τραγουδιού. “Δεν τίθεται θέμα να αλλάξει το τραγούδι συμμετοχής της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Ανδρέας Φράγκος, ο οποίος από την άλλη, διευκρίνισε πως το ΡΙΚ δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τα χριστιανικά αισθήματα του λαού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ