Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:40

ΚΥΠΡΟΣ: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος των πιστών στους ναούς τη Μ. Εβδομάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού τουλάχιστον με μία δόση κατά της Covid-19 θα μπορούν να εισέλθουν εντός του ναού για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας οι πιστοί της Κύπρου.

«Στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για την COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μια δόση, τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Υγείας.

Το μέτρο αυτό ήρθε μετά την έντονη αντίδραση του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου στην αρχική ανακοίνωση του υπουργείου για κεκλεισμένων των θυρών ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Αρχικά, μόνο στην τελετή της Αναστάσεως επιτρεπόταν η συμμετοχή έως 50 ατόμων εντός του ναού και η παρουσία πιστών στο προαύλιο τηρώντας αποστάσεις.

«Εμείς θα καλούμε τους πιστούς μας εις τους ναούς, θα κρατούμε αυτές τις αποστάσεις και δε θα επιτρέπουμε χωρίς τη μάσκα. Η Κυβέρνηση την Εκκλησία να την αφήσει ήσυχη. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν πάντοτε αυστηροί. Το δηλώνω απερίφραστα δε θα υπακούσουμε. Και παρακαλώ να αλλάξουν την απόφαση για την Εκκλησία. Υπάρχει δικαιοσύνη, να μας πάρουν στη δικαιοσύνη», είχε δηλώσει σε έντονο ύφος ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με αποτέλεσμα την αναδίπλωση της Κυπριακής Κυβέρνησης που πήρε πίσω την απαγόρευση παρουσίας πιστών στις ακολουθίες, επιτρέποντας όμως τελικά την είσοδο στον ναό μόνο σε εμβολιασμένους.

Η Ανάσταση στην Κύπρο πάντως θα τελεσθεί κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα αφού έχει προβλεφθεί κατ’ εξαίρεσιν για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου παράταση της κυκλοφορίας μέχρι τη 1 τα ξημερώματα. Για όλες τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 9 το βράδυ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ