Χωρίς πιστούς θα τελούνται από την Παρασκευή οι θείες λειτουργίες και οι άλλες ακολουθίες στους ναούς της Κύπρου.

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε σήμερα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού τα οποία παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Σε αυτά περιλαμβάνεται η κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των ακολουθιών στις εκκλησίες από την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται μόνο τα μυστήρια γάμων και βαπτίσεων καθώς και οι κηδείες, όπου όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν πρέπει να ξεπερνά τα δέκα άτομα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, θα έχουν ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, στο διάστημα όμως αυτό “θα γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης με στόχο την αναθεώρηση των μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα” όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννου “με την ελπίδα εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ότι θα αναθεωρηθούν κατά την περίοδο των γιορτών”.

“Δεν θέλω όμως να δημιουργήσω υπερβολικές προσδοκίες. Όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα”, τόνισε ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα Χριστούγεννα οι εκκλησίες να παραμείνουν κλειστές.

Ετικέτες: