Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:21

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ιερείς με πυροβόλα συμμετείχαν σε βολές με πυρά – Έντονες επικρίσεις από μερίδα πολιτών για τις εικόνες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε μια ασυνήθιστη δραστηριότητα, συμμετείχαν κληρικοί και μέλη του προσωπικού της μητρόπολης Κωνσταντίας στην Κύπρο, όπου το πρωί της Τρίτης βρέθηκαν στο ανακαινισμένο πεδίο βολής στην περιοχή «Φανός» στον Πρωταρά.

Οι ιερωμένοι εκεί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιχειρησιακές ασκήσεις, οι οποίες διεξάγονται στον χώρο, ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε βολές με οπλοπολυβόλο και περίστροφο.

Όπως διευκρινίζεται μάλιστα, από την ανακοίνωση της μητρόπολης, πρόκειται για προγραμματισμένη άσκηση, στο πλαίσιο της συνεργασίας του κυπριακού στρατού με την τοπική εκκλησία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Cyprus times, το παραπάνω θέαμα ενόχλησε αρκετούς πολίτες, οι οποίοι σχολίασαν επικριτικά την κίνηση των κληρικών, λέγοντας ότι, «αντιβαίνουν τον λόγο της αγάπης που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός, ενώ κάποιοι άλλοι έγραψαν ότι, οι εικόνες τους παραπέμπουν σε Ταλιμπάν».

Θετικές οι προθέσεις αλλά αντίθετος με τη δημοσιοποίηση

Επί του θέματος, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου θεολόγων κ. Χρηστάκης Ευσταθίου, ο οποίος ανέφερε ότι, «σε καμία περίπτωση η πρόθεση των ιερέων, δεν ήταν να περάσουν το μήνυμα ότι, με τα όπλα λύνουμε τις διαφορές».

Ο ίδιος, διαφώνησε με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών που απεικονίζουν τους ιερείς με όπλα. «Θα μπορούσε να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση τους, διότι δεν ξέρεις πώς θα το εισπράξουν οι πολίτες. Μπορούν να δώσουν τροφή στον οποιοδήποτε να κάνει επικριτικά σχόλια. Επίσης, μπορεί να δώσουν λανθασμένα μηνύματα που δεν ανταποκρίνονται στις ενέργειες των ιερέων», τόνισε.

Φώτο: Cyprus times

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είμαι σίγουρος ότι, «οι διαθέσεις τους ήταν θετικές και ήθελαν να περάσουν το μήνυμα ότι, η Εκκλησία είναι παρούσα δίπλα σε αυτούς που υπηρετούν την πατρίδα», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ