Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 6:27

Κύκλος Επιμόρφωσης για την αναπηρία υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την ευαισθησία του πανω στο θέμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες έδειξε για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος που συναντηθηκε με τον Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με άλλα Μάτια» Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος είναι δικηγόρος με ολική τύφλωση και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ο κ. Ιερώνυμος συζήτησε για αρκετή ώρα με τον κ. Αυγουλά για το πώς βιώνουν τα ανάπηρα άτομα την πανδημία στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αλλά και που υποστήριξε, ήδη από όταν ήταν Μητροπολίτης Θηβών, τόσο για δομές μέριμνας ΑμεΑ, όσο και για την καθιέρωση της διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στη Θεία Λειτουργία.

Ο αρχιεπίσκοπος έδειξε ενδιαφέρον για το πανελλαδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο κ. Αυγουλάς και ο Μη Κερδοσκοπικός Φορέας «Με Άλλα Μάτια», με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, για την εξοικείωση των μαθητριών και μαθητών με την αναπηρία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου.

Ο κ. Ιερώνυμος ανήγγειλε ότι θέτει υπό την αιγίδα του και υπό το συντονισμό του μητροπολίτου Ιλίου ως Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος, έναν κύκλο επιμόρφωσης κληρικών, γύρω από την αναπηρία, τους σωστούς τρόπους προσέγγισης της και τα πρότυπα αναπήρων που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την αντίληψη της Εκκλησίας και της κοινωνίας γύρω από τα ΑμεΑ.

Θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος επιμόρφωσης, απευθυνόμενος σε εθελοντές που στηρίζουν καθημερινά ΑμεΑ, στο πλαίσιο των εκκλησιαστικών δομών και προγραμμάτων μέριμνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ