Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:47

Κτητορικό μνημόσυνο στον Άγιο Βασίλειο οδού Μετσόβου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πολλών ενοριτών τίμηθηκε σήμερα η μνήμη των κτητόρων και ευεργετών στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.

Ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, στην ομιλία του έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή και επεσήμανε τις προσωπικότητες που σημάδεψαν την λαμπρή πορεία του ιστορικού ναού των Αθηνών.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον αείμνηστο ευεργέτη Παναγιώτη Πετρόπουλο, τον αρχιτέκτονα, διακεκριμένο καθηγητή και Ακαδημαϊκό Αναστασίο Ορλάνδο, καθώς και τον ζωγράφο – αγιογράφο Κωνσταντίνο Αρτέμη που διαμόρφωσε τον εσωτερικό διάκοσμο του ναού.

Επίσης έκανε ιδιαίτερη μνεία και σε μερικούς από τους διατελέσαντες κληρικούς τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό Παπαχρήστου, τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα Χρυσοφάκη, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χρυσόστομο Παπαδόπουλο που τέλεσε και τα εγκαίνια του ναού αλλά και τον νυν Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Στό τέλος τέλεσε το κτητορικό μνημόσυνο τόνιζοντας πως με αυτόν τον τρόπο εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους όσους συνετέλεσαν στην ανοικοδόμηση και ανέγερση του ιστορικού και περικαλλούς αυτού ναού, αλλά και τους μακαριστούς ιερείς που διακόνησαν με ήθος και πιστότητα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ