Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 4:29

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Κρήτης: “Εμείς θα συνεχίσουμε να αγαπάμε τους βουλευτές που δεν μας στήριξαν και δεν κατανοούν τον ρόλο μας στην ελληνική κοινωνία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ικανοποίηση και την χαρά του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος για την πρόσφατη ψήφιση του νόμου με τον οποίο κατοχυρώνονται οι οργανικές θέσεις των ιερέων για την Εκκλησία της Κρήτης.

“Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την είδηση πως ύστερα από αγώνες πολλών δεκαετιών δικαιώθηκαν οι ιερείς της ελληνικής επαρχίας και απέκτησαν το δικαίωμά τους να έχουν μια οργανική θέση όπως τους αξίζει στο ελληνικό δημόσιο σύστημα. Οι ιερείς του ελληνικού κράτους ήταν έτσι και αλλιώς μισθοδοτούμενοι από το ενιαίο μισθολόγιο εδώ και χρόνια. Η Πολιτεία δεν πήρε ούτε έναν ιερέα”, τόνισε ο κ. Ευγένιος μιλώντας στο neakriti.gr.

Όπως επεσήμανε μάλιστα πάνω από εβδομήντα χρόνια οι ιερείς είχαν μείνει ξεκρέμαστοι. “Εάν δε στηριχτεί ο ιερέας του χωριού ποιος θα μείνει στα χωριά και οι ιερείς είναι εργαζόμενοι. Ευγνωμονούμε την πολιτεία που έσκυψε σε ένα πρόβλημα των ιερέων μετά από εβδομήντα πέντε ολόκληρα χρόνια και κατοχυρώθηκαν οι οργανικές μας θέσεις. Ήταν δημόσιοι υπάλληλοι στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς να έχουν κατοχυρώσει οργανικές θέσεις”, ανέφερε.

Για τα όσα ακούγονται και αναπαράγονται από ορισμένους το τελευταίο διάστημα αναφορικά με νέες προσλήψεις ιερέων, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης υπογράμμισε πως «υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση πως νέες θέσεις διακονίας προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες. Ξεκαθαρίζω πως αυτό είναι αναληθές. Ούτε μία θέση δεν προστέθηκε παρά μόνο οι θέσεις που δίδονται κάθε χρόνο βάσει των μνημονίων. Τίποτε άλλο. Οι θέσεις αυτές υπήρχαν αλλά δεν ήταν κατοχυρωμένες. Οι ιερείς της υπαίθρου ανέμεναν την απόφαση αυτή και τη δέχτηκαν με χαρά. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την πολιτεία και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων”.

Παράλληλα σημείωσε πως “εμείς θα συνεχίσουμε να αγαπάμε και τους βουλευτές που δε μας στήριξαν και δεν κατανοούν τον ρόλο μας στην ελληνική κοινωνία. Ο ιερέας της υπαίθρου έμεινε για να επιλύει τα προβλήματα του κοινωνικού ιστού. Ας τον αφήσουμε εκεί για να διατηρηθεί η επαρχία. Δεν έχουμε ζητήσει ούτε ένα ευρώ και δεν επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι καθαρός λαϊκισμός να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο με πολιτικές σκοπιμότητες”, κατέληξε ο κ. Ευγένιος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ