Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 19:55

ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙΑ

Κρήτη: Περίβολος ιεράς μονής είχε μετατραπεί σε εργοτάξιο καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στα χνάρια των βαρόνων ναρκωτικών βρίσκονται οι διωκτικές αρχές του Ηρακλείου μετά τον εντοπισμό χασισοφυτείας μαμούθ μέσα στον περίβολο της ιεράς μονής Σαββαθιανών. Οι αρχές μελετάνε τα στοιχεία που θα τους φτάσουν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τη φυτεία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και η δίωξη ναρκωτικών «άλωσαν» το πραγματικό οχυρό που είχε στηθεί στις παρυφές του μοναστηριού. Οι επιτήδειοι είχαν μετατρέψει σε μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης τον χώρο ενώ υπολογίζεται ότι από τη φυτεία σε λίγες μόνο μέρες θα έπεφτε στην αγορά πάνω από ένας τόνος χασίς.

Αυτό που κάνει εντύπωση ωστόσο είναι ότι οι δράστες φαίνεται πως περνούσαν στη φυτεία ως προσκυνητές του μοναστηριού, ενώ η φυτεία παρότι βρισκόταν δίπλα στις εγκαταστάσεις της μονής παρέμενε αθέατη. Σε κάποια από τα δενδρύλλια μάλιστα είχαν κρεμάσει και κομποσκοίνια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών, τα κέρδη των καλλιεργητών θα ξεπερνούσαν τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου διενεργείται η προανάκριση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ