Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:51

Κρήτη: Πατριαρχικά μηνύματα συμπαράστασης για τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα στην Κρήτη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων με τις σφοδρές βροχοπτώσεις ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απέστειλε πατριαρχικό γράμμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο.

Ο Παναγιώτατος εκφράζει το πατρικό και στοργικό του ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες αδελφούς της μεγαλονήσου, στέλνοντας παράλληλα την πατριαρχική του ευχή και ευλογία από το ιερό κέντρο της Ορθοδοξίας προς το δοκιμαζόμενο χριστεπώνυμο πλήρωμα της νήσου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πέμπει, «…Ἀδελφικόν ἀσπασμόν εἰς ὑμᾶς τούς αὐτόθι τιμίους ἀδελφούς Ἱεράρχας, παραμυθίαν εἰς τούς πληγέντας καί εὐλογίαν καί εὐχήν ἀπό τοῦ Ἱεροῦ Φαναρίου πρός τόν γενναιόφρονα Κρητικόν λαόν».

Επίσης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος απέστειλε επιστολή με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες στον τόπο μας από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Τηλεφωνικά ωστόσο επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα γενόμενα θλιβερά γεγονότα και να δηλώσει την συμπαράστασή του στους συντοπίτες του Κρητικούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ