Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:11

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ

Κρήτη: Αγόραζε οστά από το ίντερνετ και τα πουλούσε ως “λείψανα αγίων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης σε περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου 52χρονος κατηγορούμενος για απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας αρχαιοτήτων και την εν γένει προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ο ανωτέρω ημεδαπός, ο οποίος διέθετε έναντι αμοιβής προθήκες περιέχουσες -κατά τα λεγόμενά του- τμήματα οστών αποδιδόμενα σε Αγίους της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εικόνες και ιερατικά αντικείμενα.

Για τον τερματισμό της δράσης του, οργανώθηκε κεκαλυμμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ο ανωτέρω συνελήφθη όταν παρέδωσε σε υποψήφιο αγοραστή 7 προθήκες και θήκες που περιείχαν συνολικά 17 οστά, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ήταν Λείψανα Αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 προθήκες που περιείχαν λείψανα, οστά, μέρη οστών, πιστόλι, δύο γεμιστήρες και 207 φυσίγγια, εικόνες αγίων, ιερατικά κοσμήματα και σταυρός.

Την ίδια στιγμή στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων κλήθηκε ο μητροπολίτης Κυδωνίας Δαμασκηνός, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για ιερά λείψανα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα κατασχεμένα λείψανα, οστά και τμήματα οστών, αναμένεται να σταλούν σε ειδικά εργαστήρια πραγματογνωμόνων για να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ