Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 4:43

ΣΕ ΜΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Κοζάνης: «Σέβομαι τη γυναίκα αλλά δεν κάνω διάκριση σε κανέναν»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε «μανία» εναντίον του αποδίδει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα όσα είπε την ημέρα των Θεοφανείων για τις γυναίκες, ο μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος που μιλώντας στο Mega ξεκαθάρισε πως σέβεται τις γυναίκες αλλά δεν μπορεί να αφήσει ανεξέλεγκτο τον θόρυβο που προκαλούν.

«Σέβομαι τη γυναίκα διότι είχα μάνα, τρεις νύφες και τρεις αδερφές. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι η μεγάλη μάνα μας, η Παναγία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.

Παράλληλα, Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί όμως ένας αρχιερέας, να αφήνει ανεξέλεγκτο τον θόρυβο εκ μέρους των γυναικών, την ώρα του μεγάλου Αγιασμού. Εκείνες φώναζαν και δεν κάνω διάκριση σε κανέναν. Αλλά τι δηλαδή; Θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;», σημείωσε με νόημα για να συμπληρώσει πως, «δεν έμαθα να χαϊδεύω στη ζωή μου. Δεν πρέπει να πω δυο κουβέντες στον λαό;», τόνισε.

Το συμβάν, εξαιτίας του οποίου ο μητροπολίτης Παύλος βρέθηκε για μια ακόμη φορά να απολογείται για δηλώσεις που υποκρύπτουν μισογυνισμό, έλαβε χώρα μετά τη Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου στην Κοζάνη. Την ώρα που ο μητροπολίτης μιλούσε στο εκκλησίασμα ακούγονταν ψίθυροι που τον ενόχλησαν με αποτέλεσμα να διακόψει την ομιλία του για να επιπλήξει τις γυναίκες που κατά τον ίδιο έκαναν την φασαρία.  «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;» για να συνεχίσει  απευθυνόμενος προς τους άντρες, «μα καλά, πώς τις αντέχετε;».

Είναι η δεύτερη φορά που ο μητροπολίτης Κοζάνης βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου για γυναίκεια θέματα. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του κατά της χρήσης του όρου «γυναικοκτονία» κάτι το οποίο σχολίασε ο ίδιος στην συνέντευξη του στο Μega σημειώνοντας πως «Τι να κάνουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πριν από τέσσερις μήνες πάλι δεν με έβγαλαν στα σαιτ γιατί σχολίασα την γυναικοκτονία. Δηλαδή η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος; Ανθρωποκτονία έχουμε. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο», κατέληξε.

Παρακολουθήστε τα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ