Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 22:48

Κουμουτσάκος: Όχι στις εξωτερικές επιρροές στο Άγιον Όρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Το Άγιο Όρος πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από εξωτερικές επιρροές και σκέψεις, ακολουθώντας τη Βυζαντινή και Ορθόδοξη παράδοση και πορεία του ως αυτοδιοίκητο αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας» σημείωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής σημείωσε πως «Το Άγιο Όρος δεν επηρεάζεται από κοσμικά ρεύματα και ιδεολογίες ξένες, χωρίς σχέση ή δεσμό με το χριστιανικό μοναχισμό. Το άβατο είναι και πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο από εξωτερικές παρεμβάσεις. Το αντίθετο θα αποτελούσε ευθεία παραβίαση της θρησκευτικής και ατομικής ελευθερίας των μοναχών και επέμβαση σε εσωτερικά και εκκλησιαστικά ζητήματα»

Μιλώντας στο στο 3o Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας, στη θεματική ενότητα «Παγκόσμια Ακτινοβολία του Αγίου Όρους» ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξης ότι η διεθνής ακτινοβολία του Αγίου Όρους πηγάζει από την αιώνια μοναδικότητά του. Ακριβώς γι αυτόν το λόγο το Άγιο Όρος πρέπει – είναι καθήκον μας – να προστατευτεί και να μείνει έξω από γεωπολιτικές στρατηγικές και διελκυστίνδες που μόνον να το βλάψουν έχουν.

 Τόνισε δε πως «Η μόνη πολιτική που αρμόζει για το Άγιο Όρος ορίζεται από το τρίπτυχο: Σεβασμός, Προστασία, Ενίσχυση».   

Το 3o Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας διεξάγεται 11 έως 13η Ιανουαρίου 2022, διαδικτυακά και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και το Εργαστήριο «Εκκλησία και Πολιτισμός» της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το συνέδριο στηρίζουν το περιοδικό Foreign Affairs: The Hellenic Edition και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ» των Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ