Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:21

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο στην Αθήνα παρουσία ιεραρχών της Ελλαδικής εκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αμπελόκηποι – Αναστάσιος Βόπης Με αρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία παρουσία ιεραρχών της Ελλαδικής εκκλησίας κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορτασμοί για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην θεία λειτουργία που τελέστηκε στον κεντρικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους προεξήρχε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Νέας Ιωνίας αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη, τον διευθυντή της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση και πλειάδας κληρικών. Από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

«Η Παναγία μας είναι πάντα κοντά στην Ελληνική Αστυνομία όπου την σκεπάζει, την ευλογεί και όλοι εσείς που είστε πάντοτε πρόσωπα του καθήκοντος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου θέλω να βρίσκεται την ελπίδα, την δύναμη αλλά ταυτόχρονα και την παρηγοριά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο κ. Γαβριήλ απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς με αφορμή την έλευση της Παναγίας Βουρλιώτισσας στον ναό.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στη συνέχεια στάθηκε σε τρία στοιχεία τα οποία όπως τόνισε πιστεύει ότι όπως και στον Άγιο Αρτέμιο έτσι βρίσκουν ανταπόκριση και σε κάθε αστυνομικό ο οποίος θέλει πραγματικά να επιτελεί σωστά το καθήκον του.

«Το πρώτο είναι η ορθή κρίση όπου είναι ένα χάρισμα που χαρακτήριζε τον Άγιο Αρτέμιο διότι ήταν στρατιωτικός και είχε το χάρισμα από το Θεό να λαμβάνει πάντοτε σωστές αποφάσεις. Το δεύτερο χάρισμα το οποίο χαρακτηρίζει τα πρόσωπα τα οποία έχουν στρατιωτικά καθήκοντα και ταυτόχρονα και αυτούς που στη ζωή τους μπορούν να γνωρίζουν τι πραγματικά πρέπει να κάνουν και ποια πρέπει να είναι σε κάθε στιγμή της ζωής τους η επιλογή τους, είναι η αποφασιστικότητα. Το τρίτο γνώρισμα που συναντάμε σε όλα τα πρόσωπα της εκκλησίας είναι η βαθιά πίστη στο Θεό».

Ο κ. Γαβριήλ κατέληξε ωστόσο υπογραμμίζοντας πως «τα τρία αυτά στοιχεία πιστεύω ότι και σήμερα μπορούν να βρουν την εφαρμογή τους στα πρόσωπα τα δικά σας που διακονείται την Ελληνική Αστυνομία για να μπορείτε να τιμάτε τον προστάτη σας πάντοτε με το παράδειγμά σας».

Ακολούθησε δοξολογία στον προαύλιο χώρο της πρώην σχολής αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, συνεπικουρούμενος από τους μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κύριλλο, τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμο Β΄ Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση και άλλους ιερείς.

Ακολούθως ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, «η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα μήνυμα προς την κοινωνία. Η Ελληνική Αστυνομία με επιχειρησιακή ετοιμότητα και με ορθό σχεδιασμό είναι παρούσα σε όλες τις προκλήσεις της νέας εποχής πιο οργανωμένη και πιο αποτελεσματική από ποτέ. Οι αστυνομικοί μας καθημερινά υπερβάλουν εαυτόν και ξεπερνούν με το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος και με τη θέληση της προσφοράς προς την κοινωνία κάθε έννοια φόβου ή κούρασης, θέτοντας συχνά τη ζωή τους σε κίνδυνο».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου που εκπροσωπούσε και την Κυβέρνηση μεταξύ άλλων ανέφερε πως, «ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος αποτελεί τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλων υμών που με τον όρκο και την στολή ακόμη και με το όπλο της νόμιμης αντίστασης στο έγκλημα και την αυθαιρεσία καλείστε στην καθημερινότητα να προασπίσετε ως χρέος και με αφοσίωση τον νόμο και την τάξη».

Όπως τόνισε μάλιστα, «πέραν από μικροπρέπειες, προσωπικά συμφέροντα, φόβο, ανασφάλειες και δισταγμούς αφού η αποστολή της αστυνομίας ήταν και είναι στην καθημερινότητα και για το συλλογικό καλό, να εφαρμόζει το έννομο δίκαιο στην πράξη και να θωρακίζει την τάξη του πολιτισμού μας απέναντι στην κάθε εκτροπή προς την βαρβαρότητα. Για αυτό δεν χωρούν σε αυτό το καθήκον εκπτώσεις, διαφθορά, αυταρχισμός και εκτροπή», κατέληξε.

Να αναφερθεί ότι τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ