Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:30

ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΑΓΙΟΙ

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τη Σύναξη των εν Λαρίση Αγίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορτασμοί για τη Σύναξη των εν Λαρίση Αγίων στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού και Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, ενώ πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελλο και προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό και τους ιερείς του ναού.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο κ. Δαμασκηνός αναλύοντας το διπλό θαύμα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, τονίζοντας ότι ο Χριστός μας προσκαλεί να πιστέψουμε και εμείς καλούμαστε να ενδυναμώσουμε την πίστη μας, κυρίως στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, διότι ο Θεός περιμένει από τον άνθρωπο την πίστη για να μπορεί να επέμβει θαυματουργικά στην ζωή του και να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάθε πόνο, δυστυχία και αντιξοότητα.

Ο κ. Ιερώνυμος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος μαζί με τους ήδη εν Λαρίση Αγίους εορτάζονται και οι δύο νέοι άγιοι, ο Άγιος Διονύσιος Καλλιάρχης Μητροπολίτης Εφέσου ο από Λαρίσης και ο Άγιος Γεώργιος ο Τυρναβίτης ο νεομάρτυρας, ευχηθείς σύντομα να αυξηθούν οι τοπικοί άγιοι. Ακολούθως, ευχαρίστησε τους δύο νεοεκλεγέντας αρχιερείς για την ευλογητή τους παρουσία, τους συνεχάρη για την επάξια εκλογή τους και τους ευχήθηκε να έχουν αγαθή ποιμαντορία στις μητροπόλεις τους.

Πλήθος κόσμου μετείχε στη θεία λειτουργία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων που περίμεναν αρκετή ώρα στην ουρά, προκειμένου να ασπασθούν τα ιερά λείψανα και την αγία εικόνα της Θεομήτορος, που ήλθε από το ευλογημένο χωριό του Αρμενίου για να στηρίξει και να ενδυναμώσει τις καρδιές των πιστών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ