της Μαρίας Αντωνιάδου

Aναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της 12μελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετά τις πληροφορίες ότι στέλεχος του Συνοδικού Μεγάρου που μετέχει των συνεδριάσεων της έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα όμως με ορισμένες πηγές, υπάρχουν και άλλοι ιεράρχες που βρίσκονται σε καραντίνα.

Όπως τονίζεται, μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη που συνεδρίαζε η Σύνοδος παρατέθηκε γεύμα στον 1ο όροφο της Μονής Πετράκη στο οποίο εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι Συνοδικοί μητροπολίτες και ανώτατα στελέχη της Ιεράς Συνόδου όπως ο διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και των Οικονομικών Υπηρεσιών και εργαζόμενοι σε εταιρεία τροφοδοσίας.

Αφορμή για το γεύμα αποτέλεσε η γιορτή των Αρχαγγέλων. Το στέλεχος της Συνόδου που επιβεβαιωμένα νοσεί δεν μπόρεσε να παραστεί στο γεύμα όμως λίγο πριν μετείχε στη συνεδρίαση της ΔΙΣ που ασχολήθηκε και με τα θέματα covid.

Κι ενώ όλοι οι αρχιερείς που υπηρετούν στην Εκκλησία της Ελλάδος συνομιλούσαν αργά χθές το απόγευμα και το βράδυ για τα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν καθώς και το πόσοι και ποιοι μητροπολίτες ασθενούν οι βρίσκονται ή σε καραντίνα ούτε η Αρχιεπισκοπή ούτε η Ιερά Σύνοδος εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση και αρκέστηκαν σε διαρροές προς τους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πηγή: tovima.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: