Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:50

Kορωνοϊός : Σε «καραντίνα» η Iεραρχία της Eκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

της Μαρίας Αντωνιάδου

Aναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της 12μελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετά τις πληροφορίες ότι στέλεχος του Συνοδικού Μεγάρου που μετέχει των συνεδριάσεων της έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα όμως με ορισμένες πηγές, υπάρχουν και άλλοι ιεράρχες που βρίσκονται σε καραντίνα.

Όπως τονίζεται, μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη που συνεδρίαζε η Σύνοδος παρατέθηκε γεύμα στον 1ο όροφο της Μονής Πετράκη στο οποίο εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι Συνοδικοί μητροπολίτες και ανώτατα στελέχη της Ιεράς Συνόδου όπως ο διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και των Οικονομικών Υπηρεσιών και εργαζόμενοι σε εταιρεία τροφοδοσίας.

Αφορμή για το γεύμα αποτέλεσε η γιορτή των Αρχαγγέλων. Το στέλεχος της Συνόδου που επιβεβαιωμένα νοσεί δεν μπόρεσε να παραστεί στο γεύμα όμως λίγο πριν μετείχε στη συνεδρίαση της ΔΙΣ που ασχολήθηκε και με τα θέματα covid.

Κι ενώ όλοι οι αρχιερείς που υπηρετούν στην Εκκλησία της Ελλάδος συνομιλούσαν αργά χθές το απόγευμα και το βράδυ για τα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν καθώς και το πόσοι και ποιοι μητροπολίτες ασθενούν οι βρίσκονται ή σε καραντίνα ούτε η Αρχιεπισκοπή ούτε η Ιερά Σύνοδος εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση και αρκέστηκαν σε διαρροές προς τους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πηγή: tovima.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ