Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:52

Κορωνείας Παντελεήμων: “Η Εκκλησία δεν αλλάζει τους ύμνους, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις εποχές”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αθρόα προσέλευση πιστών τελέστηκε απόψε, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Εσταυρωμένου Ταύρου.

Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από αρκετούς ιερείς, όμορους και μη, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο ναός ήταν, από πολύ νωρίς, κατάμεστος από κόσμο κάθε ηλικίας που κρατούσαν στα χέρια τους βασιλικούς και περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν τον Σταυρό.

Ο κ. Παντελεήμων στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ενώ εξήγησε τον συμβολισμό του σημείου του σταυρού. Τέλος, αναφερόμενος στη φράση από το απολυτίκιο της εορτής “νικάς τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος”, πρόσθεσε πως “συνεχίζουμε και το ψάλλουμε γιατί έτσι τιμάμε τους ευσεβείς βασιλείς του Βυζαντίου. Η Εκκλησία δεν αλλάζει τους ύμνους, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις εποχές, καθώς το τροπάριο αναφέρεται στην εποχή του ευσεβούς Αυτοκράτορα Ηρακλείου, που κατατρόπωσε τους βαρβάρους και έφερε πίσω τον Τίμιο Σταυρό.”

Αύριο θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ύψωση του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κορωνείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ