Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:05

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Κορίνθου: “Όπως στο κράτος υπάρχουν οι παρακρατικοί, έτσι και στην Εκκλησία δρουν και οι παραεκκλησιαστικοί”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή μέσω της Ιεράς Συνόδου έλαβε αποφάσεις και έδωσε εντολές οι οποίες είναι υποχρεωτικές και δεσμευτικές για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθούνται κατά της πανδημίας.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορέσαμε και ξεχωρίσαμε την επιστήμη από την θεολογία. Όχι πως η θεολογία δεν είναι επιστήμη, αλλά άλλο πράγμα το ένα, άλλο πράγμα το άλλο. Η Θεολογία είναι και βίωμα ενώ η επιστήμη πολλές φορές στέκεται στο θεώρημα και το πείραμα», τόνισε ο ιεράρχης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για τις απειλές που έχουν δεχθεί ιερείς από μητροπολίτες, για τυχόν κυρώσεις που θα έχουν, αν δεν υπακούσουν στις εντολές της ιεραρχίας, επεσήμανε πως «οι ιερείς αυτοί είναι μία πολύ μικρή μειοψηφία, οι οποίοι δυστυχώς είναι υπερσυντηρητικοί στα θέματα αυτά της πίστεως και παρασύρονται από ανθρώπους, οι οποίοι προέρχονται και από το χώρο της ιατρικής επιστήμης», ξεκαθάρισε.

Για το αν η Ιερά Σύνοδος πρέπει ωστόσο, να διώξει από το σώμα της αυτούς τους αρνητές ιερείς, που δεν ακολουθούν την κεντρική γραμμή της Εκκλησίας, ο κ. Διονύσιος υποστήριξε, «εγώ αγωνίζομαι να φέρω μία ισορροπία ανάμεσα σε αυτές τις φωνές και νομίζω ότι αυτό πράττει και η Κυβέρνηση, αλλά και άλλοι θεσμοί μέσα στο κράτος. Αν αρχίσουμε και λέμε κόβουμε κεφάλια, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα φέρουμε ένα φανατισμό και βλέπετε, ότι αυτός ο φανατισμός, δεν έχει ωφελήσει την υπόθεση», υπογράμμισε.

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στην Κόρινθο, όπου ένας ιερέας έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα του μητροπολίτη, ανέφερε πως εδώ στην Κόρινθο υπάρχει ένας πόνος. «Εγώ προσωπικά όπως ξέρετε, είμαι από τους πρώτους που σήκωσα γάντι κατά των παλαιοημερολογιτών, οι οποίοι έχουν παρέμβει και στο ποίμνιό μου. Για αυτό θέλω και ζητώ να παρέμβει η πολιτεία, διότι πρόκειται περί παρεκκλησιαστικών. Όπως έχουμε στο κράτος τους παρακρατικούς, κατά τον ίδιο τρόπο δρουν και οι παραεκκλησιαστικοί».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, «φορούν τα ίδια ράσα, λειτουργούν όπως λειτουργούμε και εμείς και δεν μπορεί ο λαός να τους ξεχωρίσει. Όταν βγαίνει στα συλλαλητήρια ο παλαιοημερολογίτης και ομιλεί με τον τρόπο που ομιλεί και τον εμφανίζει η τηλεόραση και του δίνει βήμα να ομιλεί, τι μέτρα να πάρω τότε εγώ;», διερωτήθηκε καταλήγοντας ο μητροπολίτης Κορίνθου.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του μητροπολίτη Κορίνθου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ