Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:24

ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΙΟ

Κορίνθου: «Οι άγιοι της Εκκλησίας μας μιλούν για ό,τι μας απασχολεί πολύ πριν “ξυπνήσουν” οι “έξυπνοι” της εποχής μας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αρχιερατικό συλλείτουργο η πόλη του Ξυλόκαστρου Κορινθίας τίμησε την μνήμη του πολιούχου της αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου.

Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής προεξήρχε ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συνιερουργούντος του επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Πριν το τέλος της ακολουθίας, ο ιεράρχης αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα και στα όσα θλιβερά συμβαίνουν τονίζοντας ότι, «οι άγιοι της Εκκλησίας μας μιλούν για όλα αυτά τα θέματα που μας απασχολούν πολύ πριν “ξυπνήσουν” οι “έξυπνοι” της εποχής μας», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως φτάσαμε στο σημείο, «αυτά που λένε οι άγιοι να τα θεωρούμε οπισθοδρομικά και αυτά που λένε οι “εγκληματίες” να τα θεωρούμε προοδευτικά».

Όπως τόνισε μάλιστα συν τοις άλλοις, «καταντήσαμε να προτιμούμε να ζούμε την ζωή από τις οθόνες των υπολογιστών από το να ζούμε την πραγματικότητα», κατέληξε.

Στη συνέχεια οι κληρικοί κατευθύνθηκαν προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική μονή του αγίου Βλασίου στα άνω Τρίκαλα, όπου τέλεσαν σύντομη δέηση και προσκύνησαν την εικόνα και τα λείψανα του ιερομάρτυρος που φυλάσσονται εκεί.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συγχοροστατούντος του οικείου μητροπολίτη κ. Διονυσίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ωστόσο ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Γόρτυνος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ