Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 11:57

ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΜΕΓΑ ΣΤΑΥΡΟ Α΄ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Κορίνθου: “Ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας αποτέλεσε υπόδειγμα ιεράρχου που με θυσίες κράτησε στιβαρά το πηδάλιο της Εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος προκειμένου να τελέσει και το εξαμηνιαίο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Γόρτυνος κυρού Ιερεμίου.

Ο κ. Διονύσιος αναφερόμενος στην προσωπικότητα του προσφιλούς ιεράρχη σημείωσε πως, «αποτέλεσε λαμπρό υπόδειγμα ιεράρχου, καθηγητού και βιωματικού Θεολόγου αλλά και ποιμενάρχης που με κόπους, θυσίες και αγωνίες για την Εκκλησία και το ποίμνιό του, κράτησε στιβαρά το πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας δίδοντας λαμπρά δείγματα ιερωμένου και αγιοπνευματικού πατρός».

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του δήμου Μεγαλοπόλεως, η παρουσίαση της δεύτερης εκδόσεως του βιβλίου του αοιδίμου μητροπολίτη Γόρτυνος κυρού Ιερεμίου με τίτλο «Σύντομες εισαγωγές στην παλαιά και στην καινή διαθήκη οι δυο προς κορινθίους επιστολές του Αποστόλου Παύλου».

Για το βιβλίο μίλησαν ο π. Ιάκωβος Κανάκης, πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Γόρτυνος, ο κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Πέτρος Θωμαΐδης, Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος της μητροπόλεως Κορίνθου.

Την εκδήλωση ωστόσο έκλεισε ο μητροπολίτης Κορίνθου, ο οποίος απένειμε μετά θάνατον τον Χρυσό Μέγα Σταυρό Α’ Τάξεως του Αποστόλου Παύλου, προς τιμή του αοιδίμου μητροπολίτου Γόρτυνος. Ακολούθως όλοι μαζί μετέβησαν στο επισκοπείο όπου και τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του κυρού Ιερεμία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ