Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 0:35

Κορίνθου: «Μωρές» συζητήσεις το εάν ο Επίσκοπος θα κάνει το εμβόλιο ή όχι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον πραγματικό ρόλο του επισκόπου, αλλά και το πόσο αυτός έχει ατονήσει στην εποχή μας τόνισε στο χθεσινό κήρυγμά του από τον ναό του αποστόλου Παύλου ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

“Ο Επίσκοπος έχει την ευθύνη να κατευθύνει, να ομιλεί, να διδάσκει και να αναζωπυρώνει την πίστη και το θρησκευτικό αίσθημα του ποιμνίου του”, επεσήμανε ο κ. Διονύσιος.

“Φτάσαμε στο σημείο, στις μέρες μας, να δίδετε έμφαση σε «μωρές» συζητήσεις, όπως επί παραδείγματι εάν ο Επίσκοπος θα κάνει το εμβόλιο ή όχι, λες και ο Επίσκοπος είναι γιατρός, αντί να αφήνουμε τους επισκόπους να επικεντρώνονται στα σωτηριολογικά ζητήματα και σ᾿ αυτά που οι Άγιοι Πατέρες μας δίδαξαν να τηρούμε με σεβασμό προς τον Θεό, την Εκκλησία και τον συνάνθρωπό μας, ώστε να καταφέρουμε να σωθούμε και να κατακτήσουμε τον Παράδεισο”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  

Ο μητροπολίτης Κορίνθου, αναφέρθηκε και στους τιμώμενους 630 θεοφόρους Πατέρες που συγκρότησαν την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο στην Χαλκηδόνα το 451 μ.Χ. επισημαίνοντας ότι η αλήθεια της Εκκλησίας μας μόνο από και με τις Οικουμενικές Συνόδους διατυπώνεται και γίνεται αποδεκτή.

Οι Άγιοι Πατέρες, αφού πρώτα ερμήνευσαν την Αγία Γραφή, έρχονται με τις Συνόδους να μας προστατεύσουν από ετεροδιδασκαλίες, αφού ήδη από τα Αποστολικά χρόνια υπήρχε το πρόβλημα να υπάρχουν διδασκαλίες ξένες προς το ήθος και την διδασκαλία του Χριστού και των Αποστολών, «καὶ ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν» (Πραξ. κ΄, 30), οι οποίες αποσκοπούσαν στο να στερήσουν από την Εκκλησία τον Αρχηγό και Τελειωτή Ιησού Χριστό. Μένοντας σταθεροί στην διδασκαλία των Πατέρων μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, πορευόμαστε για 2.000 χρόνια ξεχωρίζοντας από τους αιρετικούς και ζώντας μέσα στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ