Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 8:57

Κορίνθου: Μην παρασύρεστε από ανθρώπους που είναι παντελώς ανειδίκευτοι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στη θλιβερή διαπίστωση ότι πολλοί Κορίνθιοι έχουν χαθεί από την πανδημία μεταξύ των οποίων και αρκετοί κληρικοί αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. 

“Καθήκον δικό μου αλλά και όλων των κληρικών είναι να προσευχόμαστε για την υγεία σας και να παρακαλούμε τον Θεό να μας κρατάει «κακών και ασθενειών» αλλά αυτά ανήκουν στην δική του σκέψη και πρόνοια”, ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί της Κυριακής ο κ. Διονύσιος από τον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία για να προσθέσει πως παρόλα αυτά όμως, “για εμάς που μένουμε πίσω είναι πολύ θλιβερό γεγονός να χάνουμε τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας κατ’ αυτόν τον άδοξο τρόπο”. 

Παράλληλα, παρακάλεσε τους πιστούς να μην αψηφούν την κατάσταση και να μην παρασύρονται από ανθρώπους, “οι οποίοι είναι παντελώς ανειδίκευτοι αλλά θέλουν να έχουν λόγο εξυπηρετώντας ίσως άλλους άδολους σκοπούς αλλά να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να αυτοπροστατεύονται”.  

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο πόνος για εκείνον όπως και για τους πνευματικούς πατέρες είναι βαθύς και η ευθύνη έναντι του Θεού μεγάλη. “Για αυτό να προσεύχεσθε και να λαμβάνετε τα μέτρα σας. Να υπακούτε στις εντολές των υγειονομικών για την προστασία του Covid-19, να δέχεσθε την φώτιση του Θεού και το κυριότερο να μην απέχετε από το ποτήριο της ζωής τη θεία μετάληψη, τον εκκλησιασμό και τα ιερά μυστήρια”, κατέληξε ο ιεράρχης.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ