Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 23:08

Κορίνθου: Η Εκκλησία μας ταλαιπωρείται από ψευδο-ορθοδόξους και ψευδο-επισκόπους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αιχμές προς όλους όσους καπηλεύονται την Εκκλησία, παριστάνουν τους προφήτες, τους «μάγους», αυτούς που δήθεν θα σώσουν τον κόσμο και θα λύσουν όλα τα προβλήματα των ανθρώπων, δίδοντας υποσχέσεις απραγματοποίητες, εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

Από τον ιερό ναό Υπαπαντής του Κυρίου Νεμέας, ο κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην σχέση μεταξύ ανθρώπου και Θεού λέγοντας ότι “Μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, υφίστανται δύο μέρη. Το άγιο μέρος, που αποτελείται από τον Θεό και όλους, όσοι Τον ακολούθησαν, δηλαδή τους Αγίους, που Τον ευαρέστησαν και το αμαρτωλό μέρος, που αποτελείται απ’ όλους εμάς, τους αγωνιζόμενους πιστούς και με αυτόν τον τρόπο πορεύεται η Εκκλησία ανά του αιώνας”.

Υπογράμμισε ότι “η ανωτέρω ιερή σχέση δυναμιτίζεται από τάχα ιερείς, εκπροσώπους του Θεού, θεομπαίχτες, που δεν πιστεύουν στο όνομα Του. Η τοπική μας Εκκλησία ταλαιπωρείται καιρό απ’ αυτούς τους ψευδο-ορθοδόξους ψευδο-επισκόπους και ψευδο-κληρικούς και η ταπεινότης μου, ως ο νόμιμος και Κανονικός Μητροπολίτης αυτής της επαρχίας, έχω το δικαίωμα, αυτή την Ιερή ημέρα, να καταγγείλω την σύληση των Ιερών και των Οσίων από ανθρώπους, που δεν έχουν Ιερωσύνη, ούτε ήθος, ούτε πίστη, ούτε λατρεία, από ανθρώπους, που καταπατούν Ι. χώρους και κλέβουν Εκκλησίες, από ανθρώπους, που παραβλέπουν τους νόμους και τις ΚΥΑ του Κράτους και παραμένουν ατιμώρητοι, καθώς έχουν φιλίες με ισχυρούς και έχουν το θράσος να απειλούν ακόμη και την Κανονική και συνταγματικά αναγνωρισμένη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κάλεσε το ποίμνιο της μητροπόλεως να μην έχουν καμία επικοινωνία με αυτούς. “Δηλώνω λοιπόν ευθαρσώς, σήμερα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ότι όποιος έχει κοινωνία με αυτούς, δεν μπορεί να έχει κοινωνία και με εμάς, ανεξάρτητα από το εάν είναι αξιωματούχος ή όχι. Και για όλα αυτά αναμένω απαντήσεις και αν δεν τις λάβω, θα φτάσω μέχρι και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, γιατί υπάρχουν όρια, τα οποία και δεν μπορούν να ξεπεραστούν και είμαι φορτισμένος με την ιερή ευθύνη να τα διαφυλάττω εξ ονόματος της Μίας και μοναδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας”. 

Έκλεισε λέγοντας ότι “Ο αμετανόητος δεν μπορεί να μπει στον Παράδεισο, αφού στερείται ταπείνωσης, δεν ζητά την ευλογία του Θεού και θεωρεί εαυτόν «κέντρο του κόσμου». Αντίθετα ακολουθεί την πορεία του Ιούδα, που ενώ φαίνεται να μεταμελήται, εν τούτοις οδηγείται στην απώλεια και τον θάνατο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ