Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 2:50

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Η κοπή της βασιλόπιτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Να αγωνιστούμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παρέστησαν Αρχιερείς, υπουργοί, βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές υπηρεσιών και Ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί. Το φλουρί κέρδισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ τους καλεσμένους υποδεχόταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο άνθρωπος πάντοτε ασχολείται με την έννοια του χρόνου και τον χώρισε σε τρεις κατηγορίες, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Επεσήμανε, ότι κάθε κατηγορία κουβαλά το φορτίο της. Όσα πέρασαν, όσα ζήσαμε τα θυμόμαστε αλλά πλέον έχουν το απραγματοποίητο. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλλον κάνουμε όνειρα, στοχασμούς, σχέδια αλλά και αυτά έχουν το απραγματοποίητο. «Το παρόν, το σήμερα είναι το πιο δημιουργικό», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος

Συμπλήρωσε δε «είναι αυτό που ζούμε, αυτό που μας κάνει να ξεπερνάμε τα προβλήματα. Εδώ καλούμαστε να παλέψουμε ο καθένας όπου τον τοποθέτησε ο Θεός και η σκέψη η ανθρώπινη». Ευχήθηκε, λοιπόν, να αφήσουμε αυτά που πέρασαν και ας κάνουμε λιγότερα από όσα περιμένουμε αλλά σήμερα να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Χωρίς εξαιρέσεις και όλοι μαζί με υγεία με δύναμη και με την ευλογία του Θεού να προχωρήσουμε».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Το 2023 να είναι ένας χρόνος ευλογημένος, δημιουργικός και ειρηνικός για όλους» ευχήθηκε λίγο νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακαδημαϊκοί, Διευθυντές υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, οι Γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών, κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι της Συνόδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ