Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 | 10:33

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ

Η κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος Σύδνεϋ γίνεται ενορία και υπάγεται πλήρως στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ημέρα ορόσημο αποτελεί πλέον η 21η Νοεμβρίου για την πολυπληθή και δυναμική κοινότητα Ελλήνων Ομογενών που ζουν στο προάστιο Kingsford του Σύδνεϋ. Κι αυτό διότι με τη χάρη της Παναγίας ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της στον ναό και με την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου ελήφθη μια ιστορική απόφαση από την έως πρότινος Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος να εισέλθει πλήρως στην πνευματική και διοικητική δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας μετατρεπόμενη σε ενορία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη συμφώνως με τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό διαδικασίες μετά από ειδική Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Στο τέλος της Γενικής Συνελεύσεως διεξήχθη ψηφοφορία δια της οποίας τα μέλη της με πλειοψηφία 85%, ενέκριναν την αλλαγή καθεστώτος και τη μετατροπή της Κοινότητας σε ενορία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Με έντονη συγκίνηση υποδέχθηκαν την απόφαση ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Στυλιανός Σκούτας και ο Πρόεδρος της Ενορίας-Κοινότητας κ. Ηλίας Οικονόμου, οι οποίοι είχαν καθοριστική συμβολή στην ευοίωνη και ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη για τον Ελληνισμό του Kingsford και γενικότερα για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Στις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως παρών ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο και διαβίβασε σε όλους τους παριστάμενους την πατρική ευλογία και τις ευχές του.

Ο Προϊστάμενος του Ναού π. Στυλιανός Σκούτας, o Εφημέριος του Ναού π. Ειρηναίος Τριαντής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ηλίας Οικονόμου και τα μέλη κ. Παναγιώτης Σουλελές, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, κ. Αλέξανδρος Νικολάου, κα Θεοδοσία Mayson, επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του προκειμένου να του ανακοινώσουν επισήμως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς και να του μεταφέρουν τη χαρά της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Κοινότητας για τις αλλαγές.

Ο Σεβασμιώτατος φανερά συγκινημένος τους ευλόγησε, τους ευχαρίστησε και δήλωσε πως «με τις αλλαγές που κάνατε δείχνετε σεβασμό στη νέα γενιά. Διασφαλίζουμε το μέλλον των παιδιών μας μακριά από λάθη του παρελθόντος. Δε θέλω με τις κατά καιρούς εκλογές να έχουμε τσακωμούς, διχασμούς και διχόνοιες. Δεν αρμόζει να λαμβάνουν τη διοίκηση της Εκκλησίας άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι Εκκλησία και δεν πιστεύουν στον Θεό. Με τις αποφάσεις αυτές κάνατε το μεγαλύτερο δώρο στα παιδιά μας. Από εδώ και πέρα θα έχουμε μόνο πρόοδο και ειρήνη. Δόξα τω Θεώ. Σχετικά δε με το σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνος θέλω να τονίσω ότι συνεχίζει η λειτουργία του με το ίδιο καθεστώς και με την αδιαπραγμάτευτη προοπτική ότι θα παραμείνει Ελληνικό και Ορθόδοξο».

Σημειώνεται, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επεφύλαξε μία έκπληξη στην αντιπροσωπεία του Αγίου Σπυρίδωνος. Πληροφόρησε τα μέλη αυτής ότι ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων θα λειτουργήσει στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος προκειμένου να εκφράσει τη σημαντική αυτή ημέρα «της επί γης ειρήνης», την ευχαριστία του σε όλους τους ενορίτες για τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που έδειξαν τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όσο και στον ίδιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ